4 manieren om van seks te genieten als je niet klaarkomt door penetratie

Intiem door Laura D

Bereik jij geen hoogtepunt door 'de daad' zelf? Je vriendinnen praten over hoe ze klaarkwamen tijdens de seks, terwijl jij dat nog nooit meegemaakt hebt. Geen zorgen, dit is heel normaal. Dit zijn een aantal tips om toch de big O te behalen tijdens een potje wippen, ondanks dat je misschien minder voelt tijdens de penetratie itself.

Lees ook: Prrrt! Waarom je soms een vaginascheet laat tijdens seks

Achttien procent

Slechts 18 procent van de vrouwen geeft aan klaar te komen door puur penetratie. Dat blijkt uit een groot onderzoek van OMGYes, een platform met seksuele voorlichting. Het is dus echt niet raar als je geen hoogtepunt tijdens penetratie bereikt, en andere stimuli nodig hebt. Volg de volgende tips op en je ligt binnen de kortste keren te trillen tussen de lakens.

1. Focus op je clit

Het merendeel van de vrouwen krijgt geen the big O niet door enkel penis-in-vaginaseks. Maar dat betekent niet dat jij niet klaar kan komen tijdens een heet potje seksen. Je moet jezelf daar alleen een handje bij helpen. Letterlijk. Er zijn een heleboel seksstandjes waarbij jij genoeg ruimte overhoudt om je clitoris te stimuleren. Of je partner natuurlijk. Maar je kunt ook een (koppel)vibrator gebruiken, die ondertussen zowel je partner als jouw clitoris stimuleert. Zevende hemel, here I come!

 

2. Stel je orgasme uit

Als je meestal tijdens het voorspel klaarkomt, kan het fijner zijn om dat in het vervolg uit te stellen. Een orgasme neemt vaak de grootste spanning uit je lichaam. Sommige voelen dan minder van de penetratie, omdat ze niet meer op scherp staan. Door het uit te stellen zul je meer voelen tijdens de seks. Elke aanraking voelt veel intenser. Gebruik tijdens de seks je handen, of leen de vingers van je partner. Zo voel je meer sensatie.

Toch geldt dit niet voor elke vrouw. Als je tijdens foreplay bent klaargekomen, kan het zijn dat je G-spot veel gevoeliger is. Dan voel je juist meer van de penetratie, vooral bij doggystyle. Experimenteer en ontdek wat bij jou het beste werkt.

3. Edging

De ultieme spanning opbouwen doe je door voor de daadwerkelijke daad te edgen. Dit houdt in dat je je clitoris net zo lang stimuleert totdat je bijna een orgasme krijgt. Nét voordat je klaarkomt stop je even. Dit kost een beetje training, aangezien je hele lichaam schreeuwt om klaar te komen. Doe het zelf, of laat het over aan je partner. Herhaal dit een aantal keer, maar ga nog niet over het randje heen. Penetratie zal hierna veel intenser voelen.

4. Verken de rest van je lichaam

Gelukkig is de clitoris niet het enige onderdeel van ons lichaam dat gevoelig is. Ontdek zelf of samen wat jouw meest gevoelige plekken zijn. De sensatie kan anders zijn als het gestimuleerd wordt door een ander. Laat je partner eens goed de tijd nemen om alles op jouw lichaam te verkennen. Geef aan wat je fijn vindt. Weet je precies wat je fijn vindt? Maak hier tijdens een potje wippen gebruik van. Multitasken geeft een extra dimensie aan de seks en maakt de hele ervaring veel spannender en gevoeliger. Het proberen waard, toch?

Tot slot: ook zonder een orgasme kan seks natuurlijk heerlijk zijn. Als je maar geniet!

Lees ook: Waarom seksen met sokken aan een topidee is

Bron: Bustle.com, OMGYes.com