Prrrt! Waarom je soms een vaginascheet laat tijdens seks

Intiem door Laura

Veel vrouwen omschrijven het als een blunder tijdens de seks: een knetterend geluid dat na een heftige vrijpartij uit je vagina ontsnapt. Gelukkig is dit een heel normale lichamelijke reactie. Niks om je voor te schamen dus. Bijna elke vrouw heeft er wel eens last van. Maar wat is het precies? En kun je er iets tegen doen?

Lees ook: Tijdelijke break funest voor je relatie? Dit zegt een relatietherapeut

Queef

No worries: het is echt heel normaal dat er soms ineens lucht uit je flamoes ontsnapt. Zo’n scheet, ook wel een queef genoemd, ontstaat doordat er lucht vast komt te zitten in je vagina. Dit kan komen door hele normale dingen, zoals met je benen over elkaar zitten of na een goede work-out. Het kan dus ook door seks komen, vooral bij het standje doggy.  

Geurloos

Deze opgebouwde lucht moet natuurlijk je poenie weer verlaten, en dat gebeurt met een scheetgeluidje. Geen zorgen, de lucht die ontsnapt stinkt gelukkig niet. Het is een beetje als een ballon die leegloopt. Tijdens de seks komt dit vooral voor als je tussendoor naar een andere positie switcht. 

Wat te doen?

Wat kan je er nou tegen doen? Eigenlijk helemaal niets. Je kunt hem niet binnenhouden, zoals bij een scheetje vaak wel kan. Je kan wel met je vinger de opening van je vagina iets groter maken, maar dan moet je hem net aan voelen komen. En niet in een yogales zitten bijvoorbeeld. Het beste is om het gewoon te accepteren en er een beetje om te lachen. Het kan iedereen overkomen, toch?

via GIPHY

Lees ook: Dit is op hoeveel mensen je gemiddeld verliefd wordt in je leven