Dit is op hoeveel mensen je gemiddeld verliefd wordt in je leven

Relaties door Jeanine

De één ontmoet haar soulmate al op haar achttiende terwijl de ander zweert al tien keer in love te zijn geweest. Natuurlijk verschilt het per persoon, maar op hoeveel mensen word je nou eigenlijk écht verliefd? Elephant Journal deed er onderzoek naar en het antwoord zal je verbazen!

Verliefd

Lees ook: Dit zagen we niet aankomen: op deze leeftijd heb je de beste seks

Verschillende types

Sommige mensen worden bijna nooit verliefd, terwijl anderen de ene crush na de andere lijken te hebben. Toch blijk je in je leven maar drie keer écht verliefd te worden. Sterker nog: dit zijn vaak drie verschillende types. En als we dit zo zien, klinkt het eigenlijk best logisch. It all makes so much sense now…

De persoon die goed lijkt

De persoon die goed lijkt, is vaak je allereerste liefde. Je bent smoorverliefd op de ander en gaat helemaal in de relatie op. Omdat het je eerste liefde is, heb je geen relaties waarmee je het kunt vergelijken. Daarom zie je alle mogelijke flaws over het hoofd en dat is funest voor een relatie. Je ziet alles door een roze bril, tot je uiteindelijk inziet dat deze relatie helemaal niet zo perfect is. Jullie groeien allebei op tot jullie eigen persoon, en dat zorgt voor botsingen. Deze liefde lijkt dus heel goed, maar is dat eigenlijk niet.

De persoon waarvan je wilt dat hij/zij goed is

Deze liefde vindt vaak iets later in je love life plaats. Het is de relatie waarvan je wilt dat hij goed afloopt, en waarvan de break-up des te pijnlijker is. Je doet er alles aan om het te fixen, maar het wil niet baten. Jullie lijken misschien zo goed bij elkaar te passen, maar blijven elkaar pijn doen. Een relatie die niet werkt, is niet gezond, voor geen van beide. Je moet er een punt achter zetten, hoe graag je het ook anders zou zien.

De persoon die goed voelt

Deze persoon voelt waarschijnlijk aan als je soulmate. Geen enkele relatie verloopt zonder ups-and-downs, maar jullie weten te communiceren en je er doorheen te slaan. Dit is zonder twijfel het fijnste type van verliefdheid. Jullie weten wat jullie aan elkaar hebben en dat het goed zit tussen jullie. Houd deze liefde vast, want dit is the one for you.

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: 8 openingszinnen voor vrouwen die wel werken