6 redenen waarom hij geen seks met je wil

Intiem door Laura

Stel… jij hebt de (seks)drive helemaal te pakken. Je bespringt je schatje en begint zijn broek los te knopen. Om vervolgens bruut te worden afgewezen. Ouch! Dat doet pijn. Maar goed, mannen zijn ook maar mensen en hebben wel eens geen zin. Waarom? Wij zetten de oorzaken op een rijtje.

Lees ook: Dit vinden mannen de fijnste plekken om seks te hebben 

1. Stress

Stress is de grootste vijand voor het libido. Spanning op werk, geldproblemen of whatever. Hoewel een potje ramptetampen nu een fijne manier is om te ontspannen, is het lastig om zin te krijgen als je te veel kopzorgen hebt.

2. Hij heeft meer stimulans nodig

Mannen opwinden is vaak easypeasy, maar soms hebben ze een extra zetje nodig. Een spannend filmpje, lingeriesetje of een massage doen al een heleboel.

3. Hij zit niet lekker in zijn vel

Soms letterlijk, soms figuurlijk. Angst, zorgen of depressie kunnen ervoor zorgen dat hij geen behoefte heeft aan sexytime. Praat erover met je partner en overweeg om samen hulp te zoeken.

4. Schijn bedriegt

Het líjkt alleen maar of hij geen zin heeft. Als je doorvraagt kan het blijken dat hij eigenlijk vindt het hoog tijd is dat jij ‘het werk’ gaat doen in de slaapkamer. Voor een keertje wil hij dat jij de dominante van jullie twee bent en hem alle hoeken van de kamer laat zien.

5. Hij is niet tevreden met de relatie

Makeup sex werkt niet voor iedereen. Als het niet zo lekker gaat, is de seksuele stemming er een beetje uit. Daar zit maar één ding op: het uitpraten.

6. Hij is niet zelfverzekerd in bed

Misschien heb je per ongeluk zijn ego gekrenkt. Is dit het geval? Dan heeft deze man linea recta een egoboost nodig. Leg hem eens flink in de watten en overlaadt hem met complimenten.

Lees ook: Onderzoek wijst uit: dit zijn de beste moment van de dag om seks te hebben