Waarom seksen met sokken aan een topidee is

Intiem door Sanne

Als je aan seks denkt, dan denk je niet meteen aan kleren aanhouden, maar er zijn kledingstukken die je liever wél aanhoudt. Wat dacht je van je sokken? Moodkiller? Not for us. Dit is waarom je echt je sokken aan moet houden. You’re welcome.

seksen met sokken topidee

Lees ook: 8 vragen over je vagina die iedereen gegoogeld heeft

Sneller je hoogtepunt bereiken

We kennen het allemaal: voeten die maar niet warm kunnen of willen worden. Voelen jouw tenen ook altijd aan als ijsklompjes en heb je daardoor wel eens moeite om in the mood te komen? You’re not the only one. Warme voeten tijdens de seks zijn volgens onderzoeker Gert Holstege een huge deal. Huh? Jouw favoriete glittersokken hebben namelijk direct invloed op je orgasme. Hoe dan? Wanneer je voeten warmer zijn, kun je sneller de rust en ontspanning vinden om even nergens anders mee bezig te zijn dan seks. Uit onderzoek van Gert Holstege blijkt dat 50 procent van de vrouwen die géén sokken droegen tijdens de seks een orgasme kregen. Bij vrouwen die wél sokken droegen was dit percentage veel hoger, namelijk 80 procent. Let’s keep those socks on.

Geen afleiding

Springt jouw lief ook vijf meter de lucht in als jij per ongeluk hem of haar aanraakt met jouw ijspegels van voeten? Juist ja, dat is pas een mood killer. Beter draag je gewoon een stukje stof waardoor jouw voetjes er lekker warmpjes bij zitten.

via GIPHY

Geen zweterige voeten

Ben jij juist iemand met héle warme voeten? Dan is sokken dragen ook dé oplossing. Zo verberg je jouw zweetvoetjes en voelt je partner alleen een zachte, cozy stof tegen zich aan.

Niet aantrekkelijk

Schaam jij je stiekem voor je voeten en vindt je sekspartner het geen dealbreaker als jij je sokken lekker aan laat? Of misschien is het wel andersom… Zijn het zien van voeten voor jou juist een dealbreaker? Dan zorg je er toch voor dat je sekspartner de sokken lekker aanhoudt? Problem solved.

Dus, blijven de sokken de volgende keer aan of gaan ze toch uit?

Lees ook: Orgasme vertragende sprays en condooms: werken ze echt?

Beeld: iStock