De Koukleumkoningin

Lifestyle door Janneke
Het is dat de Kerst in de winter valt, maar anders hadden ze dit seizoen van mij volledig mogen skippen. 'Lekker' sleetje rijden in de vieze plaksneeuw? Frisse neus halen bij een graadje of -10? Nee dankje. Ik haat kou!

Ben jij een koukleum? Join the group! Want ook ik begin te klappertanden als de thermometer in mijn huis een lagere temperatuur aangeeft dan 20 graden. En ook ik lig elke avond onder een warme plaid - zo één met mouwen - voor de buis. En om dan nog niet te spreken over de liters thee die ik drink tijdens deze barre tijden.Hopelijk kunnen jullie mede-koukleumers erover meepraten: buiten sms?en/bellen is een drama. Je vingers bevriezen en voor het komende uur is tikken op je toetsenbord of een pen vast houden onmogelijk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig de ?touchscreen-gloves (? 19,95)? en is het dus niet meer nodig om je mobieltje te bedienen met je ijsklompjes. Door een speciaal ingeweven stofje blijven je poezelige handjes heerlijk warm, maar kunnen we toch blijven whatsappen, twitteren en mailen.

Ook ben ik een groot fan van mooie pumps. Helaas is het dragen van een sexy high heel allesbehalve comfy wanneer de temperatuur ver beneden het nulpunt daalt. Mijn voeten opofferen is een absolute no go en dus ben ik voor de komende maanden weer dikke matties met mijn warme snowboots. Maar toen waren daar mijn grote helden: de sokjes. Al een aantal maanden mogen ze in je sandalen en pumps gezien worden; dus ook deze winter! Lange kousen of korte sokjes, wit gebreid of met gekke stippen: werkelijk alles is mogelijk.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Op extreem koude dagen ben ik letterlijk één met de kachel. Ik kruip er nog net niet in, maar op heel wat fijne omhelzingen kan ?t wel rekenen. Hoe dit ook oplost kan worden? Een bezoekje aan de sauna. Daar waar je het natuurlijk allesbehalve koud zult krijgen. Een pluspuntje: een dagje stomen zorgt er ook voor dat je bloedcirculatie wordt bevorderd en zo krijg je het minder snel koud!

Tip voor alle koukleumkoninginnetjes die regelmatig te spotten zijn met een peuk in hun mond: stop met roken! Al de geijkte argumenten als ?slecht voor de gezondheid? en ?stinken? kennen jullie rokers vast wel, maar wist je ook dat stoppen met roken ervoor zorgt dat jij het weer warmer krijgt? 'Lekker' paffen is namelijk funest voor je bloedsomloop. En hoe moeizamer die loopt, hoe meer last je zult hebben van koude handen en voeten. (Misschien een goed voornemen voor het nieuwe jaar?)

Wat doe jij om warm te blijven deze winter?