DIY: Wat je met sokken kunt doen

Vrije tijd door Marleen_S
Gooi de smerige stinktennissokken van je lover niet gelijk de prullenbak in. Stop ze in een heet wasje en doe er je voordeel mee met deze DIY's. Een sokkenpop is zó verleden tijd, je kunt zoveel meer met een sok...


Irritant hè, die brandwonden die je krijgt als je hete koffie in je lievelingsmok gooit? Om vervolgens ook nog eens het hele tafelkleed onder te gooien van schrik.... Juist. Hoogste tijd voor een koffiebekerhouder. Zelfgemaakt van een sok. 


Je kunt op dezelfde manier als de koffiebekerhouder ook je saaie IKEA-kaarsen oppimpen. Zet ze in verschillende kleuren naast elkaar op tafel en het is een groot lichtfestijn.


Zul je zien: heb je net die dure, driemaandsalaris kostende eikenhouten vloer in je tweekamerappartementje geknald, krijg je krassen door de eetkamerstoelen. Het probleem is zo opgelost door de pootjes 'aan te kleden' met kleine sokjes.


Om je woonkamer helemaal winterklaar te maken (als 'ie dat nog niet is), ga je lekker aan de slag met de voetbalsokken van vriendlief en fix je deze lieve sneeuwmannetjes in elkaar. Een paar knopen, een lapje stof en een goede schaar en je kunt aan de slag.


Ook erg gezellig om mee te pronken: je zelfgemaakte telefoon- of tablethoesje. 

Als je niet een held bent in de keuken, maar wel van cupcakes houdt, dan heb je deze DIY zo in elkaar gedraaid. Koop cupcakehouders en draai hier met wat lijm en wilskracht een sokkencupcake in. Zet het eventueel voor de stevigheid nog vast met een satéprikker. Ja, je kunt er niks mee, maar het ziet er leuk uit.
 
De leukste sloffen van Nederland maak je natuurlijk zelf. Koop bij de budgetwinkel een paar inlegzooltjes en doorzoek je kast naar een oude sweater. Volg het stappenplan hierboven en voor je het weet heb je de lekkerste huissokken ever.


Je hoeft er helemaal niet veel voor te doen, maar toch oogt het resultaat prachtig. Vazen scoor je bij de kringloop en voor een leuk effect kun je kiezen voor een stel van verschillende hoogtes. Trek een grote sok (de grootste maat die je hebt) over de vaas heen vanaf de onderkant. Knip de onderkant los en vervang deze voor een vilten rondje. Dit is om schuifgevaar te voorkomen.


Je kunt ook van een oude sok een donut maken. Scheelt je weer een paar euro in het elastiekenschap van de plaatselijke drogist.


Als je regelmatig kampt met buikkrampen of gewoon lekker warm in slaap wilt rollen, dan zul je vast blij worden van een pittenzak. Uiteraard, zelfgemaakt. Vul een grote sok met rijst, naai 'm dicht en leg deze vervolgens kort in de magnetron. Hartverwarmend, echt.


Je wist vast niet dat je met een sok ook je eigen kruidenplantje kunt kweken! Of nou ja, je hebt er wel wat aarde en zaadjes voor nodig, maar verpak het geheel in een sok en het ziet er een stuk smakelijker uit in je keuken.


Maar je kunt je ook gewoon je sokken zelf oppimpen. Knip leuke figuurtjes uit een stukje stof en naai het achterop je hiel of bovenop de wreef. Beetje glittertje hier en daar en een schoen waarin ze gezien mogen worden.
 
Voor welke Do It Yourself pluis jij je sokkenla helemaal uit?
Bron: Pinterest