Weg met die onderbroek: waarom je beter zonder kunt slapen

Lichaam door Anne-Fleur

Of je nu graag met een dikke wollen pyjama in bed stapt, of juist met zo min mogelijk laagjes slaapt: iedereen heeft zo zijn (gekke) voorkeuren als het gaat om lekker slapen. Wat voor de een werkt, is voor de ander juist een no-go. Maar tegenwoordig zien we veel voordelen voorbij komen als het gaat om slapen... zonder onderbroek!

Voordelen van slapen zonder onderbroek

Het idee lijkt misschien wat onnatuurlijk, maar er zijn blijkbaar een heleboel voordelen aan fully naked slapen. Yep, dat betekent ook je onderbroek. Lekker laten luchten! We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Schimmelinfecties voorkomen

Een van de grootste redenen waarom veel mensen zonder onderbroek slapen, is om schimmelinfecties te vermijden. Onderbroeken van synthetische stof zijn niet luchtig en kunnen snel vochtig worden. Je raadt het al: het is de perfecte plek voor bacteriën om daar lekker te gaan nestelen. Voor jou is dat een stuk minder prettig, omdat dat kan leiden tot een heuse schimmelinfectie. Dit betekent natuurlijk niet dat je gedoemd bent om een infectie te krijgen wanneer je wél een onderbroek draagt, maar better safe than sorry, misschien?

Verminderde kans op een blaasontsteking

Een andere reden waarom je slapen zonder ondergoed een goed idee zou kunnen zijn, is om de verminderde kans op blaasontstekingen. Als je in de avond of vlak voor het slapengaan nog een bezoekje brengt aan het toilet, zou het kunnen zijn dat er bacteriën achterblijven in je onderbroek. Deze bacteriën kunnen 's nachts de urinewegen bereiken, waardoor je een blaasontsteking zou kunnen krijgen. Hetzelfde als bij de schimmelinfectie geldt: slapen met onderbroek garandeert niet dat je een blaasontsteking krijgt.

Betere luchtcirculatie

Oftewel, het is goed om down under eens even lekker te laten luchten. Slapen zonder ondergoed zorgt voor betere luchtcirculatie, waardoor je bijvoorbeeld minder zweet.

Goed voor de gevoelige huid

Heb jij soms ook striemen van een irritante onderbroek als je slaapt? Dan kan het ook een slim idee zijn om eens zonder onderbroek te slapen. Het kan zijn dat de huid bij jouw intieme zone nu eenmaal wat gevoeliger is, dus dat ze eigenlijk veel meer baat heeft bij naakt slapen. Yay, geen geïrriteerde huid meer!