Starbucks komt met nieuwe smaak 'Oleato': koffie met olijfolie

Eten door Rochèll

Eens in de zoveel tijd een koffietje van de Starbucks, wie is daar niet gek op? Ga je voor een Frappuccino, Espresso, of toch voor een filterkoffie? De keuze is reuze, en wordt nu ook nog eens uitgebreid. Starbucks voegt binnenkort een nieuwe koffiesmaak toe aan het assortiment, genaamd: Oleato. Een bijzondere smaak. Deze koffie bevat namelijk een behoorlijke scheut olijfolie.

Koffie met olijfolie, wellicht een combinatie waar je niet zo snel aan denkt. Toch is het toevoegen van olijfolie aan koffie helemaal niet zo gek. In Italië is het zelfs een doodnormale bestelling. En daar is ook de inspiratie vandaan gehaald. Oleato betekent in het Italiaans 'geolied' of 'ingevet'. Heel bijpassend dus, voor deze nieuwe variant. De ingrediënten zijn arabica coffee en premium Partanna extra virgin olive oil. Een combinatie die hartstikke lekker moet zijn!

Starbucks Oleato

Populaire koffiezaak Starbucks beschrijft de Oleato als een koffie met een 'onverwachte, fluwelige en boterachtige smaak'. Door een scheut olijfolie toe te voegen aan de koffie, komt er een dun laagje vet bovenop de koffie te liggen. Er zijn heel wat verschillende varianten te bestellen: Oleato Caffè Latte, Oleato Iced Cortado, Oleato Golden Foam Cold Brew, Oleato Deconstructed en Oleato Golden Foam Espresso Martini. 

In eerste instantie is de nieuwe koffiesmaak alleen verkrijgbaar in Italië, maar later ook in Japen, Engeland en Amerika. Of we de nieuwe koffiesmaak ook op de menukaarten in Nederland kunnen verwachten, is nog niet bekend. Wij hopen van wel, want stiekem zijn we erg benieuwd!