Starbucks-fans opgelet! Wij probeerden de Starbucks-cups uit de supermarkt

Eten door Michelle Bakker

Ben jij ook zo’n fan van Starbucks koffie net als wij op de redactie? Dan ben je vast en zeker net zo blij als wij dat Starbucks koffie binnenkort gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is. Je hoeft dus niet meer naar de stad, vliegveld of tankstation voor een overheerlijk bakkie pleur van de Amerikaanse koffiegigant, maar haalt de lekkerste smaken gewoon in huis. Wilden wij natuurlijk wel even proberen! 

Cups, bonen, gemalen koffie

Dat Starbucks nu ook te koop is in supermarkten, hebben we helemaal aan Nestlé te danken. Zij kondigden in februari van dit jaar de lancering van het nieuwe Starbucks-assortiment aan. De Starbucks koffie die in supermarkten te koop zal zijn komt er in verschillende soorten. Je kunt kiezen voor de ‘gewone’ roast, koffiebonen, cups voor in je Dolce Gusto of cups voor je Nespresso-apparaat. Omdat wij die laatste hebben, hebben wij die laatste voor je getest.

Zoals je waarschijnlijk van Starbucks gewend bent, draait het niet gewoon om ‘koffie’, maar zijn er verschillende smaken verkrijgbaar:

  • Sumatra
  • Colombia
  • Caffe Verona
  • Pike Place Roast
  • Espresso Roast (in normaal en decaf)
  • Blonde Espresso Roast
  • House Blend

Al deze producten zijn gemaakt met hoogwaardige Arabica-koffie, die verantwoord is geteeld door boeren in 's werelds beste koffiegebieden. Goed om te weten is dat deze Starbucks-cups goedkoper zijn (!) dan originele Nespresso-cups. Het idee dat je nu altijd Starbucks koffie in je eigen huiskamer klaar kunt maken, is dus nog iets leuker geworden! In de afgelopen week hebben we elke ochtend een smaak geprobeerd. Wat een feestje! We raden vooral aan ze allemaal eens te proberen, maar de Blonde Espresso Roast is toch wel érg lekker. Deze roast, die in de gele verpakking zit, heeft een intense - maar zachte smaak. Precies de goede balans! 

Starbucks koffie voor thuis is verkrijgbaar bij Jumbo en Deen.