Zo maak je zelf een chocoladepizza

Eten door Roos

Vraag een aantal mensen op straat naar hun lievelingseten en het merendeel zal volmondig pizza antwoorden. De een eet 'm met salami en de ander met ananas. Heb jij trouwens al een bloemkoolpizza geprobeerd? Zelf schuiven we een pizza liever door naar het dessert. Jawel, je leest het goed. Pizza kan namelijk ook als toetje, en wel met chocola. Best of both worlds, zo'n chocoladepizza? Reken maar! En zo maak je een heerlijke chocoladepizza helemaal zelf. 

chocoladepizza

Voorbereiding chocoladepizza

Je kunt de bodem van je chocoladepizza in de supermarkt kopen. Er zijn een aantal merken die kant-en-klaar varianten aanbieden die je regelrecht in de oven kan gooien. Toch is het leuker om je chocoladepizza zelf te maken en dit is bovendien helemaal niet moeilijk. 

Dit is wat je nodig hebt voor je chocoladepizza:

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 theelepel zout
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels walnoten
  • 2 bananen
  • 4 eetlepels hazelnootpasta

Zo maak je een chocoladepizza

Het voordeel aan een chocoladepizza maken: het is snel, makkelijk en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Daarbij is het ook nog eens ongelofelijk lekker. Er zijn een aantal stappen waarin je je chocoladepizza simpel en helemaal zelf in elkaar flanst. Ga uit van ongeveer 15 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten oventijd. Mocht je gasten over de vloer hebben, dan is deze chocoladepizza dus een prima toetje om na het hoofdgerecht nog klaar te maken. Je maakt 'm snel klaar en je kunt de kinderen eventueel inschakelen om de chocoladepizza, eenmaal uit de oven, te beleggen met hazelnootpasta en fruit.

Stap 1: Voorbereiding chocoladepizza

Verwarm de oven voor op 200 graden. Stop het bakmeel, zout en de yoghurt in een kom en kneed tot een samenhangend deeg. Mocht je een etentje hebben, dan kun je het deeg 's middags al klaarmaken en in een kom met een theedoek eroverheen in een donkere koele ruimte bewaren. Bestuif wat bloem op het werkblad en verdeel het deeg in tweeën. Rol met een deegroller uit tot twee ronde platte lappen (van ongeveer 20 cm in doorsnede). 

Stap 2: Chocoladepizza in de oven

Bestrijk het deeg aan beide kanten met een bakkwast en wat olijfolie. Leg ze vervolgens op een met bakplaat met bakpapier en bak de plakken deeg midden in de oven in 12-15 minuten goudbruin gaar. De basis van je chocoladepizza is klaar!

Stap 3: Topping chocoladepizza

In de derde en laatste stap besmeer je de chocoladepizza's met hazelnootpasta. Hak de hazelnoten fijn en snij je de banaan in plakjes. Beleg je chocoladepizza met de banaan en walnoten. Tadaaa, je chocoladepizza is helemaal ready! Snij 'm in pizzapunten, zodat je chocoladepizza gemakkelijk uit de hand gegeten kan worden. Dien je het liever op tijdens een diner? Dan kun je een bolletje vanille- of chocoladeijs bij de chocoladepizza serveren. 

Tip van de dag: In plaats van banaan kun je ook aardbeien gebruiken als topping op je chocoladepizza.

Niet zo'n fan van chocoladepizza? Dan zijn deze heerlijke pindakaas-Snickers-cheesecake of spannende Licor 43 ijsjes misschien wel wat voor je.

chocoladepizza

Lees ook: Lekker en goed: deze vegan recepten moet je proberen

Beeld: iStock