5 verrassende dingen die je in de airfryer kan doen

Eten door Chloe

We kunnen wel zeggen dat de airfryer één van de beste uitvindingen ooit is. Thuis friet bakken was nog nooit zo makkelijk!

En daarbij is het ook nog eens gezonder omdat er geen frituurvet aan te pas komt. Maar wist je dat er nog veel meer gerechten zijn die je kan maken met dit apparaat? Wij hebben 5 verrassende dingen verzameld die je gewoon in de airfyer kan doen.

1. Gekookt eitje

Hou jij 's ochtends wel van een gekookt eitje? Dan kan je voortaan gewoon de airfryer aanzetten. Je kan namelijk ook eieren 'koken' in dit apparaat. Oké, dan wel zonder water, maar het resultaat is hetzelfde. Dit geldt wel alleen voor mensen die van hardgekookte eitjes houden.

2. Broodjes

Als je de airfyer 's morgens toch aan zet voor een hard gekookt eitje, kan je ook gelijk wat croissantjes en kaiserbroodjes erbij gooien. Ook deze zijn namelijk makkelijk af te bakken in de airfryer. Zo wordt een luxe ontbijtje maken helemaal een eitje.

3. Ravioli

Ben je gek op ravioli met een krokant laagje? Ook dan kan je gewoon de airfryer gebruiken. Zo krijgt de ravioli namelijk de pefecte crunch. Wanneer je voortaan visite krijgt hoef je dus niet eens meer echt te koken.

4. Chips

Zelf chips maken is natuurlijk vele malen lekkerder dan chips uit een zak. Normaal doe je dit natuurlijk in een frituurpan, maar de airfyer werkt minstens zo goed. Maak dus heerlijke chips van aardappelen, bieten of zoete aardappel.

5. Koekjes bakken

Jaja, je kan de airfryer ook gebruiken als je gek bent op het bakken van lekkere dingen. Zo kan je bijvoorbeeld ook heel goed koekjes bakken in dit keukenapparaat.