Koffieverslaafd? Dit zegt jouw favoriete koffie over je persoonlijkheid

Eten door Jennifer

Naast water en thee is koffie één van de populairste drankjes ter wereld. Veel mensen starten de dag graag met het zwarte goud. Sommige mensen juist graag met wat melk er in. Ben jij koffieverslaafd en kies je daarbij altijd voor één bepaalde koffie? Je favoriete koffie zegt blijkbaar veel over jou en je persoonlijkheid.

Lees ook: Deze dingen herken je als je een koffieverslaving hebt

Zwarte koffie

De meest simpele koffie is de normale, zwarte koffie. Volgens gedragsexpert Darren Stanton ben je dan redelijk eentonig qua gedrag, wanneer je deze koffie variant drinkt. Daarnaast denk je ook goed aan je lijn. Waarschijnlijk ben je erg doelgericht en zorg je graag goed voor jezelf. Maar je kan ook egoïstisch zijn. Oei!

Latte

Pas maar op tegen wie je zegt, dat je koffieverslaafd bent. No worries, jij als lattedrinker mag jezelf heus koffieverslaafd noemen. Alleen zullen de échte koffiekenners zich misschien wat 'verheven' voelen boven jou. Dat terwijl je wel juist redelijk avontuurlijk bent. Je stapt af van de simpele zwarte koffie, maar voegt wat melk aan de koffie toe. Je neemt niet graag risico’s. Waarschijnlijk ben je daarnaast ook een heel zachtaardig en plezierig persoon, die als motto heeft: “Go with the flow.”

Espresso

Mensen die dol zijn op een espresso, zijn daarentegen best avontuurlijk. Dat komt ook wel door hun sterke karakter. Je weet goed wat je wilt en durft veel te vragen. Grote kans dat je in de bar ook snel vraagt om een shot whisky of rum. Hoewel je normaal best een nuchter persoon bent, ben je dit na zo’n avondje stappen waarschijnlijk niet. Dan verlang je de volgende ochtend heel erg naar een espresso.

Cappuccino

Ook fans van cappuccino zijn lekker avontuurlijk. Iets minder avontuurlijk dan de espressoliefhebber, maar wel meer dan de lattedrinker. Als je voor de cappuccino kiest, dan duw je jezelf net wat meer uit de comfort zone. Ze leren zichzelf graag iets nieuws aan en staan wel open voor nieuwe ervaringen.

IJskoffie

In de zomer drinken waarschijnlijk veel mensen een ijskoffie, maar sommige mensen kiezen op elke dag van het jaar voor een ijskoffie. Als je dol bent op ijskoffie, ben je waarschijnlijk een echte misfit. Je wijkt graag af van tradities en standaarden en doet alles op je eigen manier. Soms sla je hier wel wat in door. Dan wil je graag dat dingen ook altijd gaan zoals jij dat wil, en ben je hier koppig in. Dat gaat natuurlijk niet altijd allemaal naar wens.

Cortado

Drink je graag een cortado? Dan houd je mogelijk niet zo van veranderingen. Jouw leven is heel gestructureerd en je planning is altijd strak. Ook ben je een intelligent persoon. Of je dénkt dat je heel slim bent, dat kan ook. Je weet in ieder geval dat jouw mening ertoe doet en geeft deze graag.

Flat white

Als de flat white je favoriete koffie is, dan heeft expert Darren minder goed nieuws voor je. Deze mensen voelen zich vaak namelijk beter dan de rest en zijn in sommige gevallen best arrogant. De flat white is niet de populairste koffie. Iemand die graag een flat white koffie drinkt, is daarom mogelijk ook een einzelgänger. Je staat graag achter je mening en hebt altijd een duidelijk standpunt over vaak pittige onderwerpen.

Pumpkin Spice Latte

Tegenwoordig noemen mensen zich al snel koffieverslaafd. Dat terwijl iemand misschien alleen een pumpkin spice latte drinkt in de herfst. Ben jij zo iemand, die vooral van dit soort zoete koffies houdt en de pumpkin spice latte in het bijzonder? Mogelijk laat je dit dan ook graag zien op de socials. Je doet graag met de hype mee. Waarschijnlijk word je diep van binnen gewoon graag geliefd en geaccepteerd door anderen. De pumpkin spice latte past perfect in dit plaatje, omdat het staat voor de herfst met zijn warme kleuren en comfy fleecedekens.

Mocha

Net als zijn voorganger is ook de mocha erg Instagrammable. Al zijn de fans van deze koffie wel iets extraverter en waarschijnlijk ook wat luider. Ze vallen graag op en daarom kiezen ze ook voor een opvallende koffie als de mocha. Dit is waarschijnlijk de meest leuke en fotogenieke koffie van allemaal. En natuurlijk ook héél lekker.

Lees ook: Koffie addict? Van dit gezondere drankje krijg je net zoveel energie