Heerlijk recept: zo maak je gefrituurde guacamole (met tortillachips)

Eten door Anne-Fleur

Alsof wij Nederlanders niet al genoeg etenswaren frituren (oliebollen, bitterballen, kaasstengels, you name it), kunnen we sinds kort nóg een recept toevoegen aan het gefrituurde lijstje. Gefrituurde guacamole - mét tortillachips, geen zorgen - is namelijk ongelooflijk lekker, makkelijk én supersnel klaar. 

Recept voor gefrituurde guacamole

Voor wie net als ons megafan is van nachos met kaas en heerlijke dipjes zoals salsa en, jawel, guacamole, is dit recept voor het zelf maken van dat prachtige groene dipje de uitvinding van het jaar. Misschien bestond het al (we don't know), maar het is pas sinds kort dat we weten dat het bestaat. 'Gewone' nachos met guacamole zijn al lekker, maar wat dacht je van gefrituurde guacamole? 

Ingrediënten

  • 3 avocado's
  • 1 limoen
  • 1 handje koriander (grof)
  • Een halve rode ui in blokjes
  • 1 groene jalapeñopeper (mag ook minder if you don't like spicy)
  • 1 theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 1 zak tortillachips
  • Frituurpan en olie

Zo maak je de gefrituurde guacamole

Perfect voor een meidenavondje met je vriendinnen of heerlijk als je een lekkere snack voor jezelf wil maken. Zó maak je de gefrituurde guacamole.  

1. Als eerste maal je de tortillachips tot het een grof paneermeel is.

2. Zet dan een bakplaat klaar met (vetvrij) papier. Zorg dat deze in je vriezer past!

3. Snij dan de limoen door de helft. De ene helft pers je uit, de andere helft snij je in mooie stukjes. 

4. Prak dan de avocado's limoensap, koriander, ui en peper en zout door elkaar. Hier maak je vervolgens kleine balletjes van en leg je op de bakplaat, die je daarna 20 minuten in de vriezer stevig laat worden. 

5. Klop dan de twee eieren los in een diep bord met een klein beetje water. Op een ander diep bord strooi je de tortillakruimels. 

6. Na 20 minuten kun je de bolletjes uit de vriezer door het bord met de tortillakruimels rollen. Vervolgens rol je dat bolletje door het bord met ei en daarna nog een keer door de chips. 

7. Verhit dan de frituurpan tot 170 graden. Als deze voorverwarmd is, bak je de ballen goudbruin én gaar in maar 2 tot 4 minuten. Na het bakken lek je ze even uit op een vel keukenpapier en bestrooi je ze met zout en peper voor extra smaak. Een nieuwe zak tortillachips erbij, een partje limoen en je bent klaar. Genietings!