Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Knikkebollen achter je bureau? Zo word je weer alert

Reageer 0

Je probeert het knikkebollen tegen te gaan door te werken aan dat verslag dat je baas morgen op zijn bureau wil hebben, maar eigenlijk vallen je ogen al praktisch dicht. Je bent zo moe! Als je thuis was geweest, zou het wel weten: een fijn fleecedekentje over je heen trekken en je hoofd laten rusten op een donskussen. Maar helaas, je bevindt je op kantoor. Gelukkig zijn er praktische tips om jezelf weer alert te krijgen:

Schep een luchtje
Als je verschrikkelijke last hebt van een middagdip, kan het natuurlijk dat je te laat bent gaan slapen omdat je zondag hebt uitgeslapen of omdat je om 4 uur dacht dat het een goed idee was om een middagdutje te gaan doen. Een middagdutje van 2 uur wel te verstaan. Maar… het kan ook heel goed dat er niet genoeg frisse lucht in de ruimte zit waar je werkt. Ga daarom even kort naar buiten voor wat frisse lucht of zet een raam open als je de gelegenheid niet hebt om naar buiten te gaan. Doet wonderen!

Gooi even wat water in je gezicht
Zodra je wakker wordt, nadat je je telefoon hebt gecheckt uiteraard, sjok je vaak naar de badkamer om te kijken hoe het ervoor staat met je ochtendkop. Een plens water doet gelukkig wonderen voor je. Erg verfrissend. Dus waarom zou je niet even wat water in je gezicht gooien als je op je werk bent. Oké, make-up. Maar even wat water in je gezicht gooien kan er wel voor zorgen dat je weer bij de les bent.

Eet een bouillonnetje
De slogan 4 uur Cup-a-Soup is niet zomaar in het leven geroepen en ook een opkikkertje heeft met een reden die naam gehad. Een bouillonnetje doet wonderen voor je alertheid dus gooi er gerust een (als-ie op temperatuur is) naar achteren. Even wat zout kan je een boost geven of gewoon het eten van een soepje helpt je al.

Strek de benen even
Soms kan het helpen om eventjes wat te bewegen, maar aangezien collega Berthie jouw gestuiter in je stoel niet zo kan waarderen, is het verstandiger om even de benen te strekken buiten het kantoor. Kun je niet naar buiten? Dan heeft het kantoor waarin je werkt vast wel een aantal trappen waar je een mini workout kunt verrichten. En anders kun je altijd nog een paar squats doen op het toilet.

Werk geen suikerbommen naar binnen
Als je niet de gelegenheid hebt om een dutje te gaan doen terwijl je moet bent, ben je al snel geneigd om dan maar wat te gaan eten. Die donuts die op grijpafstand liggen, lonken waarschijnlijk naar je, maar die kun je maar beter niet naar binnen werken. De suikers zorgen er alleen maar voor dat je even alert bent, maar daarna ben je nog vermoeider dan eerst.

Licht
Als je in een donkere ruimte zit, kan het ook al snel dat je wordt herinnerd aan je donkere slaapkamer en je geneigd bent om even de ogen dicht te doen. Bovendien valt het helemaal niet zo op als jij je ogen sluit in dat donkere hoekje waar je zit. Maar als je baan je lief is, is dit misschien niet zo’n strak plan. Probeer jouw werkplekje daarom wat lichter te maken om te zorgen dat je alert blijft.

Maak even een praatje met je collega
Tenslotte kun je er ook voor zorgen dat je collega’s je wakker houden. Stoot die ene kletskous even aan en voor je het weet worden de oren van je kop gepraat. Misschien niet de meest boeiende conversatie, maar het houdt je wel wakker!

Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen