Zo krijg je meer energie zonder koffie te drinken

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Laat die koffie voortaan lekker staan, want er zijn genoeg alternatieven om je energielevel op te krikken. En wist je trouwens dat een dalend energielevel ook een dalend libido betekent? Voorkom dit! Niet iedere buik kan even goed tegen koffie, dus ruil dat bakkie lekker in voor...

Lees ook: 5 oefeningen voor thuis om fit te blijven

Water!

Hoewel water een stuk sekslozer lijkt dan koffie, kan het je net zo lekker oppeppen. Zeker als je je koffie met suiker drinkt is water een heel geschikt alternatief. Koffie dehydrateert en wanneer je cellen zijn uitgedroogd kost dat energie.

Vitamine B-complex

Vitamine zorgt voor de verbranding van Vitamine B. En wat is het gevolg van verbranding? Precies: dat er energie vrijkomt. En daar ga jij van stuiteren. Krijg je niet genoeg Vitamine B binnen? Vul het dan aan met bijvoorbeeld Vitamine B-complex.

Healthy 'coffee'

Je kunt meer met je Nespresso-apparaat dan alleen koffietjes zetten. Probeer eens de gezonde alternatieven van I.AM.caps in de smaakjes matcha, turmeric, ginger, chai en onze favoriet: beetroot. De drankjes geven je een energie-boost zonder de crash. Lekker als shotje, maar het is pas puur genieten met opgeschuimde (haver)melk. En het ziet er ook nog eens héél instagrammable uit!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door I.AM.caps (@i.am.caps) op

Magnesium

Je verandert niet abrupt in een stuiterbal wanneer je zorgt dat je genoeg magnesium binnenkrijgt. Magnesium geeft namelijk niet direct energie, maar zorgt er indirect voor dat je meer energie hebt. Magnesium zorgt er namelijk voor dat je beter kunt slapen. En dan heb je uiteindelijk ook meer energie.

Sporten

Cliché, touché. Sporten kost veel energie, maar het levert ook veel energie op. Onder andere omdat je bloed als een razende door je lichaam gaat stromen waardoor de zuurstoftoevoer lekker zijn ding doet. En daar krijg je energie van.

Q10

Kennen we Q10 niet vooral van antirimpelcrèmes? Jep, want Q10 zorg ervoor dat organen, cellen en weefsels alles uit hun functioneren halen wat erin zit. Maar het is ook een goed aangeschreven leverancier van energie. Zeker wanneer je weerstand wat te wensen overlaat of wanneer je weer wat leven in jezelf wilt blazen nadat je ziek bent geweest.

IJzer

Van zuurstof krijg je energie. Maar je kunt moeilijk elke keer als je een bakkie pleur aan het gezelschap zou toevoegen aan een zuurstofapparaat gaan hangen (waar haal je zo’n ding bovendien vandaan?). Neem ijzer. IJzer zorgt namelijk voor het transport van zuurstof door het lichaam.
IJzer kun je vinden in rood vlees en groene groentes zoals spinazie.

via GIPHY

Lees ook: Hele avocado per dag: gezond of ongezond?