5 oefeningen voor thuis om fit te blijven

Sport & gezondheid door Chloe

Met de sportscholen en sportclubs dicht kan het moeilijk zijn om een beetje in shape te blijven. Natuurlijk kan je naar buiten gaat om een rondje te gaan hardlopen, maar als dit niet jouw ding is houdt het al snel op. Gelukkig kan je ook thuis werken aan je body en wij vertellen je hoe.

oefeningen voor thuisLees ook: Waarom wandelen beter is dan hardlopen

1. Skater abs

In de sportschool gebruik je vaak een wiel om je buikspieren te trainen. Nu iedereen sportaccessoires in aan het slaan is, wordt het lastig om er nog één op de kop te tikken voor thuis. Maar dat is geen probleem! Als je nog een oud skateboard ergens hebt liggen is dit de perfecte vervanging van het wieltje. Ga in een plank positie staa en leg je handen op het skateboard. Rol deze nu langzaam naar voren tot je niet meer verder kan. Wol vervolgens weer langzaam terug. Het is belangrijk om je buikspieren gedurende de hele oefeing gespannen te houden. Let’s roll!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Fitness in Kisslegg (@fitnessinkisslegg) op

2. Squats

Squaten is één va de meest effectieve oefeningen die je kan doen om vollere billen te krijgen. Het is dan ook niet gek dat deze oefening zo populair is. Het ziet er misschien simpel uit, maar een goede houding is zeer belangrijk. Het voordeel van deze oefening is dat je helemaal niets nodig hebt. Ga met je voeten op scouderbreedte staan. Zak vervolgens met je billen naar beneden alsof je gaat zitten tot ee hoek van bijna 90 graden. Kom vervolgens weer langzaam omhoog en herhaal de oefeing. Mocht je normaal squaten toch niet zwaar genoeg vinden kan je de kettlebell of gewichten vervangen door bijvoorbeeld een zak tuinaarde of iets anders in huis wat veel weegt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cami (@lindabelle69) op

3. Push ups

Opdrukken wordt vaak gezien als een oefening voor mannen, maar wist je dat je hier je hele lichaam mee traint? Je buikspieren moeten bijvoorbeeld hard werken om jou in deze positie te houden. Ga in een plank positite staan met je handen op de grond. Span je buikspieren goed aan en laat je bovelichaam naar beneden zakken. Duw jezelf vervolgens weer omhoog en herhaal dit. Als je normale push-ups te licht vindt, vul dan gewoon een rugtas met boeken of ander zwaar materiaal. Meer dan dat heb je niet nodig. Dit kan je trouwens ook goed toepassen bij het squaten voor wat extra gewicht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Carlos Gomez (@carlittloz_way) op

4. Handdoek crunches

Deze tijde vragen om een beetje creativiteit. De huis, tuin en keuken apparatuur wordt gebruikt als fitnessmateriaal en zo ook de handdoek. Dit is namelijk perfect voor de thuisvariant van het crunchen. Ga op de grond zitten en pak aan beide kanten de handdoek vast. Doe nu één been omhoog en plaats vervolgens je voet in het midden van de handdoek Laat je bovelichaam een beejte naar achteren leunen tot je armen gestrekt zijn. Breng nu je been en bovenlichaam naar elkaar en ga dan weer langzaam naar achteren. Laat die buikspieren maar branden!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door CAROLINA (@caneurophysio) op

5. Tricep dips

Deze oefening is makkelijk en overal uit te voeren. Gebruik een bank, stoel, trap of wat je maar kunt vinden in huis. Ga er met je rug naartoe staat en plaats je handen op het meubel zodat je in een soort zithouding terecht komt. Vervolgens laat je je billen langzaam naar de grond zakken Druk je nu weer op met je armen en herhaal dit. De sportschool is totaal overbodig.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Melissa Melika 🇵🇭 (@love.melissamelika) op

Beeld: iStock

Lees ook: Dit zijn de fijnste sportbh's