Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

7 fitnesstrends die je niet mag missen

De sportschool is verre van aanlokkelijk. De muffe zweetgeur, plakkerige apparaten en helse fitnessinstructeurs. Nee, wij vermijden 'm liever. Maar met de volgende fitnesstrends willen we best een klasje meedoen.
 
Sportief is nou niet bepaald de middle name van ons als redactie, toch zijn we er niet vies van een trend hier en daar mee te doen. Wie wil er namelijk nou niet fit en fabulous de zomer in? Helemaal als het ook nog een beetje leuk kan. Met de volgende trends ben jij in ieder geval helemaal hip! 
 
Piloxing 
Voor iedere twijfelende sporter - want moet je nu dansen, Zen worden of je agressie eruit slaan - is er een nieuwe sport in het leven geroepen: Piloxing. Een combinatie van pilates, boxen en dansen. Het bestaat al heel lang, maar in Nederland is de trend nog niet erg doorgedrongen. Hoog tijd dus dat we er massaal aangaan. Wie wil er nu niet ontspannen en krachttraining op een lekker muziekje, allemaal in één workout?
Fitnessmotto: We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.
Echt wat voor jou omdat... je je al eeuwen wilt inschrijven voor een lesje in de sportschool, maar al begint te zweten bij de gedachte dat je moet kiezen. Alles vind je leuk, dus doe je maar niks. Hop hop, pak je bokshandschoenen, spitzen en pilatesbroekje maar uit de kast.


Crossfit
OnZe Karin is hipperdepip want een tijdje geleden waagde zij zich al aan de nieuwe trend crossfit. Als een ware gladiator - zo wordt deze manier van sporten ook wel genoemd - hopte ze van de ene oefening naar de andere. Van loodzware ballen rondgooien naar sit-ups naar als een aapje in de klimrekken hangen. Bij crossfit ben je niet een halfuur bezig op één apparaat, nee, je doet verschillende oefeningen in een rap tempo in de hoop dat je het allemaal netjes binnen de aangegeven tijd haalt. En als dat nog niet genoeg druk op je legt, dan doen je mede-crossfitters dat wel die als een malle om je heen rennen. Meer weten over crossfit? Lees hier Karins ervaring.
Fitnessmotto: Winnen, winnen, winnen, alles is een wedstrijd. 
Echt wat voor jou omdat... Je in alles de beste wilt zijn. Ook kun je wel tegen een stootje en kun je het fysiek - maar ook mentaal - aan compleet afgemat te worden. Een pauze is ervoor jou niet bij, nee jij gaat door!

Aerial yoga 
Met deze vorm van yoga hang je niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk met je hoofd in de wolken. Yoga is voor het gewone plebs, want als echte yogi hang je in doeken gewikkeld aan het plafond van de sportschool. Klinkt a-relaxed? Nou, het tegendeel is waar. Doordat je met de zwaartekracht in gevecht bent, maar ondertussen wel ontspannende oefeningen uitvoert, bouw je spierkracht op én is je hoofd naderhand lekker leeg.
Fitnessmotto: I believe I can fly.
Echt wat voor jou omdat... Als je het niet leuk vindt om dag in dag uit te ploeteren op vage apparaten en ook de kracht er niet voor hebt te intens te trainen, dan is yoga een aanrader. Zeker als je ooit een blessure hebt opgelopen, letsel of gewrichtsklachten hebt. En vergis je niet, je spant je zeker in. Want zo makkelijk als het lijkt, zo ingewikkeld is het eigenlijk. Zeker in het geval van aerial yoga.


HIIT
Deze is voor de echte diehards. Als je inmiddels al een bekende bent in de sportschool en de lat graag een stukje hoger legt, waag je dan aan HIIT, oftewel, de high intensity interval training. De naam doet niks af aan wat je ervan kunt verwachten. In een reeks relatief korte trainingen bouw je binnen no time een spiermassa op waar je u tegen zegt en krijgt je conditie een boost. Je moet er alleen wel flink wat voor doen. Even op adem komen is er niet bij, maar je vet verbrandt als sneeuw voor de zon. 
Fitnessmotto: Burn, baby burn. I'm on fire!
Echt wat voor jou omdat... een gemiddelde workout geen uitdaging meer is voor jou en je graag meer uit je tijd in de sportschool wilt halen. Niet alleen binnen, ook in de buitenlucht kun je HIIT makkelijk doen. Verzamel een groepje gekken om je heen en je kunt van start.

Trend of twijfel?
De volgende trends zijn niet voor niks nog niet echt bekend bij het grote publiek. Want, of je dit moet willen? Als een konijn driftig op en neer hupsen op een trampoline of als een kangaroe de gymzaal doorbanjeren op springschoenen waar je maar moeilijk je evenwicht op kunt bewaren. Laten we eerlijk zijn: het ziet er eigenlijk gewoon niet uit.  Misschien is dat wel de belangrijkste reden dat niet iedereen in de rij staat om zich in te schrijven voor een lesje met drumstokken slaan bijvoorbeeld.
 
Trampolines
 
Drumstokjes
 
Jumping Shoes
 
 Welke fitnesstrend wil jij wel proberen?