Oma weet raad: tips om van de griep af te komen

Sport & gezondheid door Juliët

Kou, regen en veel wind. Heb jij inmiddels de griep al te pakken gehad of ben jij degene die het virus ontglipt? Elk jaar krijgt ongeveer één op de tien mensen de griep. De wintermaanden zijn de periode van griepgolf. Wat raad kunnen we wel gebruiken. Gelukkig heeft oma die! Hier komen de tips.

Wat te doen tegen de griep? 

1. Rust nemen

De eerste tip die oma wil meegeven is toch echt rust nemen. Het is belangrijk om voldoende rust te nemen. Hoe meer rust, hoe beter je lijf de griep kan bestrijden.

 

2. Voldoende drinken

Zweten en nog meer zweten. Bij hoge koorts doe je niks anders. Hierdoor verlies je veel vocht. Drink daarom 1,5 tot 2 liter per dag. Zo blijft je vochtgehalte op peil. Drink water of thee. Blijf ondertussen je lichaamstemperatuur ook opmeten.

 

3. Jezelf warm houden

Kleed je warm aan en kruip onder de dekens. Zo blijf je lekker warm! Je lichaam houdt meer energie over en zo bestrijdt je de griep. Een kruik is ook altijd lekker! Heerlijk tussen de dekens.

 

4. Goed uit zieken

Ziek je griep goed uit! Het kan maar liefst drie weken duren voordat jij weer de oude bent. Het is daarom belangrijk om goed uit te zieken, voordat je weer volop aan de bak gaat. De kans is anders groot dat je het zo terug krijgt. En dat willen we natuurlijk niet.

 

5. Doorgesneden ui naast je bed

Niet de meest lekkere tip, maar hij werkt wel. Vooral als je een verstopte neus hebt. Pak een ui en snijd deze doormidden. Leg hem op een schoteltje naast je bed. Welterusten! De volgende dag is je verstopte neus als een goed een stuk minder.

 

6. Gemberthee drinken

Gemberthee is heel goed voor je keel. Vooral met een beetje honing. Dit is heel genezend bij keelpijn. Gember en honing werken ontstekingsremmend. Ook draagt gember bij aan het doden van ongewenste bacteriën.

 

7. Kipbouillon of kipsoep

Oma's kippensoep of kipbouillon werkt als de beste! De stoom die van de soep opstijgt verlicht de verstopping in je neus. Ook vult de soep het vocht-zoutbehoefte van ons lichaam weer aan. Dit kunnen we wel gebruiken!

 

8. Water met citroensap

Lekker zuurrrrrr! De gele vrucht is rijk aan vitmanine C en dit draagt bij aan de versterking van je immuunsysteem. Misschien is de citroen niet zo lekker om gelijk in te bijten. Pers hem daarom uit boven een glas of voeg een schijfje toe aan je thee. Zo overheerst de smaak niet zo.