5 sportoefeningen om op je bureaustoel te doen

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Het thuiswerken als gevolg van de lockdown heeft op iedereen een ander effect. De een gaat juist elke dag sporten en de ander kan het niet opbrengen of heeft er simpelweg geen tijd voor. Om toch fit te blijven kun je gewoon wat oefening doen op je werkplek. Op je bureaustoel om precies te zijn! Zet maar in de kantooragenda: 14:00 bureaustoel work-out!

chair workout

Lees ook: Zo krijg je mooie dikke billen (+ work-outs!)

Bureaustoel oefening 1. Train die billen

Knijp je billen samen, houd dat 5 tot 10 seconden vast en ontspan dan weer. Je kunt de oefening zo vaak doen als je wilt. Je collega's zullen je alleen een beetje op en neer zien bewegen. 

Bureaustoel oefening 2. Beweeg die beentjes

Bij deze oefening moet je één been strekken en rustig optillen. Houd hem even in de lucht, laat hem zakken, maar raak de grond niet aan voordat je hem weer omhoog tilt. Doe dit een stuk of 15 keer per been

Bureaustoel oefening 3. Maak je nek sterk

Nekpijn of een stijve nek komt veel voor als je lange dagen achter je laptop zit. Om dit te voorkomen kun je je handpalm op je voorhoofd plaatsen, duw met je hand terwijl je hoofd er tegenaan duwt. Ditzelfde kun je andersom doen door je hand op je achterhoofd te plaatsen. Hou dit steeds 5 seconden vol en herhaal een paar keer. 

Bureaustoel oefening 4. Diehard tafel push-ups

Dit is een oefening voor de fanatieklingen onder ons.Ga achter je bureau staan, zo ver dat je met gestrekte armen het bureau kunt aanraken. Plaats je handen op de rand van het bureau, buig door je armen en houd je rug recht. Herhaald dit een aantal keer.

Bureaustoel oefening 5. Triceps dips

Een super goede oefening voor je armspieren. Zet je handen op je stoel, zet je benen in een hoek van 90 graden of helemaal recht. Hef jezelf een aantal keer op met je armen.

In onderstaand filmpje kun je meedoen met nog veel meer oefeningen die je op je bureaustoel kunt doen.

Sportkleding shoppen

Als je je echt in het zweet gaat werken, is sportkleding dragen wel zo fijn. Misschien zit er iets tussen wat door kan gaan als sporty chic? Comfy is het zeker!

 

Lees ook: Wel fit, niet armer: deze sporten zijn gratis!