Waarom het heerlijk is om een huismus te zijn

Vrije tijd door Sascha
Er zijn van die mensen die het niet kunnen begrijpen wanneer iemand het ook weleens lekker vindt om heerlijk op de bank te ploffen onder het genot van een goede serie of een fijn boek. Ja mensen, die zijn er ook. Huismusjes heten ze.

 
Helemaal niks mis met het zijn van een huismusje. Sterker nog, alle ladies die ieder weekend weer in de touwen hangen, kunnen nog wat leren van deze huismiepjes. Lees snel verder want wij hebben hieronder even uitgelegd waarom het zijn van een huismus heerlijk is!


1. Seriemarathon

Lekker op de bank ploffen, dekentje over je heen, een kop thee in je handen en lekker genieten van een goede serie op Netflix zonder dat iemand je kan storen of gaat zeuren dat er iets anders gekeken moet worden.
 
2. Cat lady alert
Tijdens een huismusjes avond met alleen jou en de kat op de bank, kun jij eindelijk ongegeneerd jouw cat lady gedrag de vrije loop laten. Eindelijk! Lekker praten tegen je kat en kroelen zonder dat iemand anders ook een beetje aandacht van jou verwacht.
 
3. Lange leve een powernapje
Niets is fijner dan powernapjes kunnen doen wanneer jij daar zin in hebt. Geen last van zeurtjes die vragen of jij niks beters te doen hebt. Alleen een spinnende kat naast je oor. Verder een hemelse stilte.

4. Geen killer heels

Als echte huismiep ruil jij jouw killer heels liever in voor een stel sloffen. En dan niet van die karige pantoffeltjes, maar van die enorme knuffels aan je voeten. Heerlijk! Beentjes omhoog, goed boek erbij en geniet!


5. Geen opgedoft gedoe

Een heerlijk instant kuurtje voor je huidje. Geen plamuur laag op je gezicht en je haren in een knot. Maskertje op, komkommerschijfjes op je ogen en genieten maar! Dat is af en toe toch veel lekkerder dan op de dansvloer staan met een mascara laag waar je u tegen zegt?
 
6. Geen kater
Een rasechte huismus wordt na een rustig avondje heerlijk uitgerust wakker. Geen kater te bekennen. Dat is in het geval van een alles-behalve-huismus-type wel anders als zij na een avondje stappen uitgedroogd en met een dosis koppijn wakker wordt.
 
7. Eten in bed
Ben jij een avondje vrij en heb je besloten deze avond geheel alleen te spenderen, dan mag je eindelijk een keertje legaal in je bed eten en series kijken tot je in slaap dommelt. Niemand die jou stoort om je te vertellen dat eten in bed eigenlijk best een beetje vies is.
 
8. Vroeg je bed je in
Huismusjes liggen altijd lekker vroeg in bed. En weet je, wij geven ze groot gelijk! Vroeg naar bed om vervolgens lekker op tijd op te staan zodat je nog wat aan je dag hebt. Dat is toch veel beter dan brak in je bed blijven liggen tot een uur of drie ’s middags?

Ben jij ook een rasechte huismus?