Waarom het heerlijk is om mensen te bekijken op het terras

Vrije tijd door Sascha

Niks heerlijker dan onderuitgezakt met een wijntje in je hand op een terras vertoeven, om eens flink ongegeneerd mensen te begluren. Ruziënde koppels, jammerende tieners of hand in hand lopende senioren. Niemand is hetzelfde!
 
Zonnebril op, niemand die het ziet. Je zou het bijna een heuse dagactiviteit kunnen noemen. En het fijne is nog, vrijwel niemand heeft het door. Tenzij je écht ongegeneerd zit te loeren natuurlijk. Waarom het toch altijd weer zo heerlijk is, lees je hier.


Natuurlijke gedrag
Omdat mensen totaal niet doorhebben dat je ze aan het begluren bent, krijg je ook meteen het volledige natuurlijke gedrag te zien. Dus geen schone schijn! Mensen die vallen en weer opstaan, ruziënde stelletjes, mensen die zich haasten of krijsende baby’s. Het maakt niet uit wie wat doet, mensen en hun natuurlijke gedrag zijn nou eenmaal zeer vermakelijk om naar te kijken.

Andermans problemen
Een moeder die zucht omdat haar kind niet meewerkt, een puberaal stel waarvan de een boos is op de ander omdat hij op de schoot van een ander meisje zat of een verbitterd oud stelletje dat staat de kibbelen over het prijsverschil van de bloemkolen bij de Dirk en de Jumbo. Soms, hoe erg dat ook klinkt, is het heerlijk om even “vermaakt” te worden met andermans kleine probleempjes. Sssssht geheimpje, niet doorvertellen.

Vergelijken
Ook dit is misschien niet helemaal netjes, maar waarschijnlijk voor velen toch wel aardig herkenbaar. Vrouwen zijn ernstig goed in zichzelf vergelijken met een ander dus dat doen ze dan ook maar gewoon lekker de hele dag. Zo ook op het terras met een wijntje erbij. Dan loopt er weer zo’n type met haar ziel onder haar arm, even niet wetende wat ze met haar leven aan moet. Jij denkt alleen maar: het kan dus altijd nóg erger.


Typetjes
Groot, klein, dik, dun, oud, jong, breed, smal, noem het maar op. Zoals al eerder genoemd is ieder mens uniek en ook iedereen heeft een geheel eigen kledingstijltje ontwikkeld door de jaren heen. Ook zoiets wat heerlijk is om naar te kijken. Niet eens met een vooroordeel of iets wat daarbij in de buurt komt, maar puur gewoon het kijken naar specifiek gekozen items die iemand geheel naar eigen smaak heeft uitgekozen.

Diversiteit
Iedereen is anders, iedereen loopt anders, iedereen doet anders, iedereen lacht anders en iedereen kijkt anders. De mens is zo divers, en vooral dat maakt loeren zo leuk. Zodra die ene opvallende verschijning voorbij is, loopt er alweer een volgende langs. Geen mens is hetzelfde en iedereen is uniek op zijn of haar manier. Mensen kijken, iets waar je nooit genoeg van zal krijgen.
 
Vind jij het ook zo heerlijk om mensen te bekijken?