Deze dingen herken je als je een koffieverslaving hebt

Lichaam door Sabine
Een lekker bakkie pleur: we lusten er in Nederland wel pap van. Wist je dat wij Nederlanders met gemiddeld zo'n 2,4 koppen per dag de grootste koffiedrinkers ter wereld zijn? Niet dat het een verrassing is, want koffie is inderdaad to die for. Ook koffieverslaafd? Dan herken jij je vast in de volgende punten.
 
First thing in the morning 
De meeste dames rijken meteen naar hun nachtkast voor hun telefoon als ze wakker worden, maar jij sjokt naar het koffieapparaat om een sterke bak voor jezelf te zetten. Zonder word jij niet wakker. 
 
 
Decaf is geen optie 
In koffie hoort gewoon cafeïne. Zonder smaakt het niet naar jouw vertrouwde bakkie koffie. Echte koffie is met cafeïne. Basta. 
 
Oploskoffie is het ergst
Als je een kopje koffie zonder cafeïne aangeboden krijgt, vertrekt jouw gezicht al. Van een pokerface is helemaal geen sprake meer wanneer je merkt dat jij een oploskoffie hebt gekregen. Je hoeft het niet eens te proeven om te weten dat dit geen zuivere koffie is. 
 
Lege portemonnee 
Je wilt niet overdreven roepen dat je hele maandsalaris naar je koffieverslaving gaat, maar je hebt toch echt wel een derde van dat bedrag nodig om je koffie habits te financieren. 
 
Koffie is geen gebakje
Jij valt niet onder de ‘Pumpkin Spice Latte met extra shot zonder foam’-generatie. Jij drinkt je koffie gewoon zoals 'ie gedronken moet worden zonder rare kruiden, siroopjes en al helemaal niet met een toef slagroom. 
 
Een kop is niet genoeg
Een kopje koffie is lekker. Maar dit wakkerde het koffiemonster in je alleen maar aan. Tenzij je geen volledige sloot a la de XXL-hoeveelheid van Starbucks naar binnen werkt heb jij nog niet genoeg.
 
De geur van koffie is het allerlekkerst
Chanel nr. 5 is zo overrated, en ook Flowerbomb doet je niet zoveel. Maar de geur van versgemalen koffiebonen… Daar mogen ze van jou wel een lekker parfummetje van maken. 
 
IJskoffie 
Koffie niet lekker in de zomer? Grote onzin. IJskoffie it is
 
Geen toetje
Als je uit eten gaat, wil je best wel even de dessertkaart zien, maar eigenlijk weet je het al: een dubbele espresso alstublieft. 
 
Vaste tentjes
Als je in een vreemde stad bent, zul je moeten roeien met de riemen die je hebt, dus dan stap je dapper die ene zaak binnen. Maar als je in je eigen stad bent, weet jij precies waar jij de beste koffie moet halen. En daar wil jij best 20 cent extra voor betalen.