Nieuwe Netflix-serie Kastanjemanden zet je zeker op het puntje van je stoel

Media door Jennifer

Ben je fan van de populaire serie The Killing? Dan mag je de nieuwe serie Kastanjemanden (The Chestnut Man) zeker niet missen. Deze top 10-serie is van dezelfde Scandinavische makers en heeft net zo’n spannende, duistere sfeer. Het gaat over een moord én… kastanje-poppetjes?

kastanjemanden the chestnut man naia thulin mark hess

Lees ook: Deze spannende thriller op Netflix past het beste bij jouw sterrenbeeld

Netflix-serie Kastanjemanden

De zesdelige serie begint bij de terugkeer van Rosa Hartung, die na een jaar weer aan de slag gaat als minister van Sociale Zaken. Na de verdwijning van haar dochter probeert zij haar leven weer op te pakken. Al is de zaak nooit helemaal opgelost. De moordenaar is bekend, maar haar dochter is nog spoorloos. Op het moment dat Rosa terugkeert, wordt een jonge vrouw vermoord in een buitenwijk van Kopenhagen. Twee rechercheurs gaan op onderzoek en ontdekken op het plaats delict een mysterieus kastanje-poppetje. Daarna wordt er nóg een vrouw van het leven beroofd. Samen met haar partner Mark gaat ze op zoek naar de dader.

Boekverfilming

De serie Kastanjemanden is gebaseerd op een boek van Søren Sveistrup. Hij heeft ook het scenario van de populaire hitserie The Killing geschreven, dus de verwachtingen bij Kastanjemanden zijn hoog. Het is een serie vol cliffhangers en plot twists. Daarbij draait het om twee totaal verschillende rechercheurs met ieder z’n eigen geheimen. Een korte serie, die je waarschijnlijk binnen no time hebt gebinged! Kastanjemanden is nu te zien op Netflix.

Lees ook: Ferry en Bob op de vuist in de eerste beelden van Undercover seizoen 3

Beeld: Netflix