Deze ijskoffie met avocado is verrassend lekker én gezond

Eten door Jeanine

De recepten met koffie vliegen je tegenwoordig om de oren. Het lijkt steeds meer een trend te worden en ons hoor je niet klagen! Koffie met tonic, een Nutella iced latte: als het om koffie gaat, zijn wij altijd wel te porren. Combineer je bakkie pleur met een avocado en je hebt het perfecte drankje als je het ons vraagt. Creamy, rijk aan voedingsstoffen en een heerlijke opfrisser.

Lees ook: Dit pesto eieren recept gaat viral op TikTok

Waarom is het zo gezond?

IJskoffie met avocado klinkt misschien wat heftig en verrassend. Toch is het niet zo’n gek idee als je erover nadenkt. Gezonde vetten zorgen ervoor dat je langere tijd verzadigd bent. Daarom wordt er in dit recept ook nog gebruikgemaakt van kokosmelk. Avocado’s zitten zelf ook bomvol gezonde vetten en voedingsstoffen. Een kop koffie drinken telt natuurlijk niet als een stevig ontbijt, maar je zit door deze avocado ijskoffie wel lang(er) vol. Ideaal dus als je ‘s middags zin hebt in een cup of joe en een extra boost nodig hebt.

Dit heb je nodig

 • ½ avocado
 • 1 kopje koffie (sterk)
 • 1 tot 2 druppels zoetstof
 • 100 ml kokosmelk
 • Smaak: klein beetje vanille-extract, hazelnoot-, karamel- of mokkasiroop
 • IJsblokjes

Zo maak je de ijskoffie met avocado

 1. Snijd ondertussen een avocado doormidden, haal de pit eruit en verwijder de schil. De andere helft kun je in de koelkast bewaren of gebruiken voor een heerlijke lunch.
 2. Zet een sterke kop koffie.
 3. Doe de avocado in de blender, samen met de koffie, koksmelk, zoetstof en de zoetmaker naar smaak.
 4. Blend de ingrediënten ongeveer een minuut lang tot alles goed gemengd is. Als het goed is, heb je nu een heerlijke, creamy ijskoffie.
 5. Schenk over in een glas, doe de ijsblokjes erbij en enjoy!

Lees ook: Yum! Zo maak je zelf de lekkerste avocado frietjes