Lifestyle / Media
Media

Tweede Kans-deelnemers verbreken hun heilige regel in Expeditie Robinson

De veteranen op Tweede Kans eiland begonnen als een hechte club, maar één gouden regel: niet in eigen vlees snijden. Dat is best goed gelukt, behalve die ene keer dat ze Rob eruit stemden. Tot nu toe. In aflevering 12 van Expeditie Robinson word de 'ik' steeds belangrijker dan de 'wij'. We lopen je door de aflevering heen. 

expeditie robinson aflevering 12 do sterrin

Lees ook: Expeditie-leden vinden 'backstabbing' opnieuw uit in aflevering 11

Last in, first out-regel

De last in, first out-regel was berucht bij de oud-deelnemers van deze editie van Expeditie Robinson. In het begin waren de acht veteranen er roerend over eens dat ze niet in eigen vlees zouden snijden. Algauw kwamen ze erachter dat als je wilt winnen, je de sterkste spelers eruit moet werken. In aflevering 10 hebben ze Sieneke eruit gestuurd en volgens de LIFO-regel zou in aflevering 12 Sterrin eruit moeten vliegen. Of dat ook gaat lukken, hangt natuurlijk ook af wie immuniteit krijgt.

Teamverband en individueel

In aflevering 10 werd de groep in twee teams verdeeld. De grote vraag aan het begin van aflevering 12 was dan ook of ze nog weer in deze teams zouden spelen of er gehusseld worden worden. Gelukkig werden de oude teams behouden. De mannen en Sterrin versus het vrouwenfront met Loiza, Do, Anouk en Saar. Als team speelden ze de proef, maar tegelijkertijd ook individueel. Huh? "Je bent als team, maar wel individueel, maar je strijdt wel met z’n allen tegen elkaar", noemde presentator Kaj het. "Een grote mindfuck", is hoe JayJay dat vertaalde...

De eilandraad

De mannen en Sterrin wonnen deze proef en immuniteit. Helaas pindakaas voor het trouwe vrouwenfront: zij moesten naar de eilandraad. Vorige keer hadden ze nog nieuwkomer Sieneke om weg te sturen naar Afvallerseiland. Maar nu moesten ze toch echt in eigen vlees gaan snijden. Sterke speler Anouk voelt de bui al hangen en denkt dat haar kop gaat rollen. Daarom gaat ze naar Loiza en Saar met het idee om Do eruit te stemmen.

Op de eilandraad blijkt dat Anouk niet veel overwicht heeft. De actrice krijgt een koekje van eigen deeg en wordt eruit gestemd door haar eilandgenoten. ''Heel erg jammer'', was haar eerste reactie. Ze laat weten dat ze er niet mee eens is, maar zegt het ergens wel te begrijpen: "Ze vinden me blijkbaar te sterk en zijn daar misschien door geïntimideerd."

Aflevering 13

Aankomende zondag verschijnt alweer de dertiende aflevering van Expeditie Robinson 2021. Dan zien we hoe Anouk zich met afvaller Jasper (aflevering 11) voegt bij Afvallerseiland waar Rob en John nog steeds chillen. Net als Jasmine en Sieneke zullen deze twee tegen elkaar moeten duelleren. To be continued...

Lees ook: Winnaar van Expeditie Robinson 2020