Lifestyle / Media
Media

10 x dit klopt niet in The Crown 

Dat de Netflixserie The Crown een absolute hit is, is je vast niet ontgaan. Maar heb jij ook door gehad dat sommige dingen niet helemaal pluis zijn in de serie over het Britse koningshuis? Twitteraars wijzen de serie op foutjes die helemaal niet overeen komen met de waarheid- hier lees je wat. 

The Crown Elizabeth

Lees ook: The Crown gezien? Deze docu over prinses Diana mag je niet missen

1. Beledigende groet

Volgens sommigen was de saluut die Queen Elizabeth in een scène in het laatste seizoen doet, not done. Olivia Colman, die de rol van Queen Elizabeth vertolkt, houdt haar hand namelijk niet helemaal recht, wat opgevat zou kunnen worden als een belediging naar de konining. Oei.

Salute The Crown

Bron: Hello Magazine

2. Crossed legs

De Britse royalties moeten zich aan bepaalde regels houden. Zo is er een strikte dress code, mogen ze zich niet uitlaten over politiek en mogen ze geen selfies maken met fans. Maar als lid van de koninklijke familie is het ook ten strengste verboden om met je benen over elkaar te zitten. Toch is dat wel wat de koningin in het eerste seizoen doet, spotten de kijkers. 

3. Historische error

De makers van de serie hebben in een scène een belangrijk detail gemist. Hierdoor spring je als kijker, als je goed oplet, weer even naar het heden. Tijdens een stukje waarin prince Philip door een straat rijdt, omringd door oude huizen, zie je ineens een modern gebouw die duidelijk niet in die tijd past. De serie is, in deze scène, in de sferen van de jaren vijftig. En daar hoort een modern flatgebouw dus echt niet bij. 

The Crown
Bron: Tatler

4. Blokjesbeugel

Hoewel we het nu doodnormaal vinden dat we overal om ons heen beugels zien, zouden ze in de tijd van het eerste seizoen van The Crown niet weten wat ze meemaken. In de allereetste aflevering zie je namelijk een meisje lopen met, jawel, een blokjesbeugel, terwijl deze in die tijd nog helemaal niet bestond. 

5. No women allowed

In de vierde aflevering van seizoen vijf is de Guards-band te zien die op het tuinfeest speelt. Deze band wordt in de serie gevormd door vrouwen in uniform. Enkel is er een klein detail wat hierbij niet klopt: tot 1992 was het niet mogelijk voor vrouwelijke muzikanten om in de Guards band te zitten. Niet erg progressief en vrouwvriendelijk, maar wel hoe het toentertijd was. Wellicht een opzettelijk ‘foutje’?

6. Tijdsverschil

Als de Britse koninklijke familie met z’n allen de maanlanding van Neil Armstrong aan het bekijken is, zit iedereen op het puntje van zijn stoel. Er is hier alleen iets wat niet klopt: het is licht. In real life vond de maanlanding plaats om 02:53 in de nacht, wat betekent dat het dus eigenlijk pikdonker had moeten zijn. 

Bron: &C

Bron headerafbeelding: Het Parool

Lees ook: Kleine details in The Pirates-films die jij gemist hebt