The Crown gezien? Deze docu over prinses Diana mag je niet missen

Media door Jeanine

Vorige week was het eindelijk zo ver: na maandenlang wachten stond eindelijk het nieuwe seizoen van The Crown op Netflix. Heb jij alle afleveringen direct gebingewatcht maar wil je meer zien? Dan is deze documentaire over prinses Diana echt iets voor jou.

Prinses Diana

Lees ook: het is zover: we zien eindelijk prinses Diana in het vierde seizoen van The Crown

Zwarte schaap

Nog geen genoeg gekregen van de prachtige Lady Di? Dan is In Her Own Words echt een aanrader. In de docu doet Diana een boekje open over het koninklijke huis. Iedereen weet inmiddels dat de prinses het zwarte schaap was van de royals, dus ja: dit wil je echt zien.

Exclusief kijkje in haar leven

Met een mix van archiefbeelden en spraakopnames krijgen we een kijkje in het leven van de prinses. Zo beschrijft Diana niet alleen haar relatie met Charles – die niet altijd even pretty was – maar ook hoe hij zei dat hij ‘weigerde de enige prins te zijn zonder minnares’. Lekker dan. Ze vertelt openhartig hoe ze enkele weken voor haar bruiloft begon te worstelen met eten en een eetstoornis ontwikkelde. Het wordt nog heftiger, want blijkbaar dreef een opmerking van prins Charles haar dieper in haar eetstoornis.

Indrukwekkend

Heel veel nieuwe informatie zal je niet tegenkomen in de documentaire, want het meeste was al lang bekend. Toch is het indrukwekkend – en op sommige punten hartverscheurend – om het in de eigen woorden van de prinses te horen. Je kunt de documentaire kijken op Netflix en Amazon.

Beeld: National Geographic

Lees ook: Mariah Carey komt met een eigen kerstspecial!