Lifestyle / Media
Media

The Crown-fans opgelet: Er komt een serie over keizerin Sisi

Dol op series als The Crown, Downtown Abbey en verslond je ook de Sisi-films? Dan hebben we geweldig nieuws. Amy Jenkins, een van de schrijvers van The Crown gaat een serie maken over het leven van keizerin Elisabeth in Beieren, vooral bekend als Sisi. 

the crown sisi

Lees ook: Waarom je 's ochtends liever niet twee kopjes koffie achter elkaar drinkt

The Crown

Amy Jenkins, de Britse auteur die bezig is met een serie over Sisi, schreef een deel van het scenario voor The Crown. Amy gaat nu dus ook een Amerikaanse serie maken over de keizerin van Oostenrijk. In de serie wordt het leven van Elisabeth laten zien in de tijd dat ze leefde (1837-1898). De serie is zeker het kijken waard door de prachtige kostuums, decors en geweldige acteurs. Wij kunnen niet wachten! 

Films en musicals

Je kent ze vast wel: het televisieprogramma Princess Sissi uit '98 en de reeks films met Romy Schneider uit '55 (wel met dubbel 's') die elk jaar weer op de televisie verschenen. Het werd in no time razend populair en wordt in veel landen uitgezonden, vooral rond de kerst. Ook is er een musical over Sisi, geproduceerd door de Duits-Oostenrijkse journalist en historica Brigitte Hamann.

Picture Perfect Federation produceert de serie over Sisi en gaan de serie wereldwijd proberen te verkopen. Wanneer de serie precies uit komt, is nog niet bekend. Maar wees niet bang, wij houden je op de hoogte!

 

Lees ook: Must see: Netflix-serie met hartverscheurende verhalen over immigranten