Must see: Netflix-serie met hartverscheurende verhalen over immigranten

Media door Daniëlle

Met 13 Reasons Why zette uitvoerend producent Selena Gomez het heftige thema ‘zelfmoord’ op de maatschappelijke agenda. De zangeres en producent is terug met een nieuwe aanwinst voor Netflix. Dit keer brengt ze een ander probleem in Amerika onder de aandacht: de jacht op immigranten.

Lees ook: The Politician is de nieuwe Netflix-hitserie à la Gossip Girl en House of Cards

Illegaal in Amerika

Living Undocumented laat de bittere realiteit van het huidige immigratiesysteem in de Verenigde Staten zien. In deze docu-serie worden acht families gevolgd die mogelijk gedeporteerd worden naar hun land van afkomst. De families wonen bijna hun hele leven (illegaal) in Amerika, en beschikken niet over een Amerikaans paspoort. Ze leven in de schaduw van de samenleving en lijden onder angst en stress, uit angst dat de immigratiepolitie hen opspoort en deporteert. 

Selena Gomez heeft een kwestie uitgekozen die na aan haar hart ligt. “Ik heb er voor gekozen om deze serie te produceren omdat het woord ‘immigrant’ de afgelopen jaren schijnbaar een negatief begrip is geworden. Ik hoop dat ik, door de verhalen van enkele moedige mensen te vertellen, kan laten zien hoe het is om als immigrant zonder papieren in dit land te leven", schrijft ze bij de trailer die ze op haar Instagram had gepost.

Lees ook: Zien: de eerste foto's van prinses Diana in The Crown