Lifestyle / Media
Media

Kleine details in The Pirates-films die jij gemist hebt

De befaamde The Pirates of the Caribbean is met vijf films een van de meest bekende reeks ooit gemaakt. Wegzwijmelen bij Johnny Depp, Orlando Bloom of Keira Knightley en stiekem dromen over a pirate's life for me. Terwijl jij op het puntje van je stoel zat tijdens spannende zwaardgevechtscénes, is er een grote kans dat sommige dingen aan je voorbij zijn gegaan. Wedden dat jij deze details totaal gemist hebt?

pirates caribbean feitjes

Lees ook: 14 dingen die je nog niet wist over Grease

1. Jack Sparrow was niet altijd boozed-up

Hoewel kapitein Jack Sparrow, vertolkd door Johnny Depp, een berucht imago als grote drinker had, was hij niet altijd dronken zoals je dat misschien wel zou denken. Het personage had namelijk ook steevast last van ‘sea legs’. Op land wankelt ‘ie van hot naar her, en op het schip loopt hij recht vooruit. Ooit opgevallen?

2. Jack Sparrows liedje in Dead Man’s Chest is totaal geïmproviseerd

‘I’ve got a jar of dirt.’ Ken je ‘m nog, het liedje dat Jack Sparrow zingt in Dead Man’s Chest? Door Johnny Depp ter plekke op de set totaal geïmproviseerd. Wat kan de man niet? De verrasste gezichten van de medespelers waren dus echt.

3. Jack Sparrow heeft een SOA en je kan het zien aan zijn make-up

Als we denken aan de make-up die Johnny Depp op had in de film, denken we al snel aan zijn kenmerkende zwarte oogpotlood. Maar wist je dat de make-upartiesten met een klein detail lieten zien dat de kapitein een SOA had? Op zijn kaaklijn had hij een rode vlek, die met elke film groter werd, als gevolg van syfilis. Had jij ‘m gespot?

4. Johnny Depp gebruikt echte pistolen

Als je dacht dat de film enkel gebruik maakte van goede filmeffecten, think again. In de film The Curse of the Black Pearl gebruikt kapitein Jack Sparrow een set pistole die echt uit de 18eeeuw komen, dezelfde periode als waarin de film zich afspeelt. Deze gebruikten ze voor de scénes waarin hij moest schieten. 

5. Will Turner werd gedood door zijn zelfgemaakte wapen

Dat je deze easter egg gemist hebt, is niet zo gek. In de openingsscéne van de eerste film, The Curse of the Black Pearl, zie je dat Will Turner, gespeeld door Orlando Bloom, een door hem gemaakt zwaard laat zien aan Governor Swan. Little did he know dat hij uiteindelijk met datzelfde zwaard in de film At World’s End gedood zou worden door Davy Jones. What goes around comes back around, zeggen we maar.

via GIPHY

6. Hoist the Colours heeft een bepaalde betekenis

In de derde film, At World’s End, wordt het nummer Hoist The Colours gezongen door de piraten die worden opgehangen. Ook de andere piraten zingen mee. Ook gebruikt Elizabeth, gespeeld door Keira Knightley, ‘Hoist the Colours’ in de speech die ze de piraten geeft. In dit nummer wordt het verhaal verteld over de eerste piratenvergadering waarin werd besloten dat godin Calypso in een menselijke gedaante werd gedwongen, om de piratenleider zo meer macht op zee te geven. Dit wordt aangeduid in de teksten ‘The King and his Men,’ ‘Stole the Queen from her Bed, en ‘Bound her in her Bones.’

7. Het kompas van Jack Sparrow wist al die tijd wat Norrington echt wilde

Een van de belangrijkste eigendommen van Jack Sparrow is zijn kompas. Hoewel dit kompas compleet nutteloos is navigatie, heeft hij een wel een bijzonder doeleind: hij wijst naar hetgeen wat je het allerliefst zou willen. Als admiraal Norrington het kompas in The Curse of the Black Pearl in handen heeft, wijst de wijzer op het kompas direct naar Jack Sparrow. De arrestatie van Jack Sparrow zou hem in zijn carrière meer aanzien geven dus was dit wat zijn hart het meest begeerde. 

8. De muntketting van Elizabeth had een impact op de natuur

Als Elizabeth in The Curse of the Black Pearl in het water valt en vervolgens gered wordt door Jack Sparrow, zien we hoeveel impact de ketting met de gewilde munt erin heeft. Zodra de ketting het water raakt, bedekken donkere wolken de hemel en begint het ineens te stormen. Had jij het opgemerkt?

9. De reden achter de groene appel van Barbossa

Heb je je ooit afgevraagd waarom Barbossa tot aan zijn dood die groene appel de hele tijd bij zich droeg? Dat zit zo: hij hield er opzettelijk eentje bij zich zodat, als hij zijn sterftelijkheid weer terug zou krijgen, hij van de appel zou kunnen proeven. 

10. De film ging voor het uiterste voor de juiste look van de piraten

De make-upartiesten en kostuumontwerpers maakten soms ietwat aparte keuzes om de karakters er zo uniek en tegelijkertijd zo realistisch mogelijk uit te laten zien. Zo moest de acteur Mackenzie Crook, die Ragetti speelt, in Dead Man’s Chest twee kleurlenzen over elkaar heen dragen om zo zijn zogenaamde houten oog te creëren. Volgens de acteur zelf was het niet pijnlijk, maar comfortabel is ook iets anders. 

via GIPHY

11. De hond met de sleutel refereerde naar de attractie

In de eerste film was er een scène in de gevangenis waarin Jack Sparrow de andere wanhopige gevangenen vertelt dat de sleutelhoudende hond toch niet gaat bewegen. Dit was een referentie naar de originele Pirates of Caribbean attractie in Disneyland, waar bijna precies dezelfde scène wordt uitgebeeld door animatronic. 

12. Een knipoog naar kannibalisme 

Als Will Turner in de film Dead Man’s Chest op zoek gaat naar Jack Sparrow, spreekt een handelaar hem aan en vertelt hij over een eiland waarin hij handelt in specerijen om zijn 'delicious long pork' mee te kruiden. Niet veel later blijkt dit het eiland van kanibalen te zijn, wat dus betekende dat betekende dat de man doelde op mensenvlees, en niet varken.

13. The Beatles in The Pirates of The Caribbean

Was het jou ooit opgevallen? Niemand minder dan Paul McCartney, van The Beatles, speelt een piraat in Dead Man Tell No Tales. Hier speelt hij Uncle Jack en zingt hij ook nog eens Maggie Mae, een nummer dat The Beatles voor hun album Let It Be opgenomen hadden. 

14. Bootstrap Bill was levensecht

In de film hebben ze niet alleen maar gebruik gemaakt van van indrukwekkende computereffecten. Hoewel het grote gedeelte van de bemanningsleden van Davy Jones gegenereerd zijn met de computer, is Bootstrap Bill een personage die het alleen moet hebben van zijn make-up. 

15. Je kan de elventattoo van Orlando Bloom spotten

Heb jij dit detail ook over het hoofd gezien? Orlando Bloom, die ook in de Lord of The Rings speelde, heeft op de binnenkant van zijn pols elven tattoo die 'nine’ betekent, samen met de andere leden van de cast. Je kan het als je goed oplet zien in The Curse of the Black Pearl.

via GIPHY

Bron

 

Lees ook: Wow! Deze verdachte fout in Wie Is De Mol heb je gemist