Lifestyle / Media
Media

Alweer een nieuwe kerstfilm: Operation Christmas Drop staat nu op Netflix

Het regent Christmas movies de laatste tijd en daar zijn we maar wat blij mee. We hebben weer een feestelijke film die je met een goed gevoel achterlaat: Operation Christmas Drop. Perfect voor weer een avondje kerstfilms bingewatchen!

Operation Christmas Drop

Lees ook: Nog even wachten: deze Nederlandse kerstfilm staat bijna op Netflix

Operation Christmas Drop

Militaire vliegtuigen, Kerstmis en eilanden: een bijzonder combinatie met een heel mooi doel. Kerst vieren met haar familie zit er dit jaar niet in voor Erica (Kat Graham). Voor haar werk gaat ze op onderzoek uit bij een Amerikaanse luchtvaartbasis in Guam. De militaire vliegtuigen worden gebruikt voor een zogenaamde Operation Christmas Drop, maar wat houdt dat eigenlijk in?

Een belangrijke missie

Erica’s baas zou de luchtvaartbasis het liefst dichtgooien. Het is aan Erica om een rapport te schrijven over de luchtvaartbasis en te bewijzen dat dit nodig is. De knappe piloot Andrew Jantz (Alexander Ludwig) leidt de feestelijke missie en probeert daar een stokje voor te steken. Hij laat de congresassistente zien hoeveel mensen ze helpen en hoe belangrijk de missie is. Terwijl ze langzaam lijkt te vallen voor zijn charme, ziet ze de impact van de Christmas Drop first-hand. Erica wordt misschien milder, maar gaat het haar lukken om de baas te overtuigen?

Waargebeurd

Mocht je nog een fijne romcom zoeken, dan kun je de film nu op Netflix bekijken. Ook leuk om te weten: de inspiratie voor de film is niet zomaar ontstaan. Operation Christmas Drop bestaat namelijk echt! Sinds 1952 vliegt de Amerikaanse luchtvaart over Micronesië, een eilandengroep in Oceanië. Hierbij laten ze containers vol met levensbehoeften, kleding en speelgoed vallen om de bewoners een handje te helpen. Dat maakt de film toch een stukje mooier.

Beeld: Netflix

Lees ook: Daar zijn ze: de koppels van Temptation Island: Love or Leave