Squid Game seizoen 2: cast, releasedatum en het verhaal

Media door Laura

Van de een op andere dag hoorde je 'Squid Game' overal. Zelfs mensen die onder een steen lagen, hebben gehoord over de Koreaanse Netflix-serie. De serie over de sadistische afvalrace vol kinderspelletjes is ongekend populair. Heb jij alle negen afleveringen van Squid Game allang gestreamd? Goed nieuws. Seizoen 2 van Squid Game is komt eraan! "Het tweede seizoen zit in mijn hoofd, ik ben ermee bezig". vertelt regisseur Dong-hyuk.

squid game

Lees ook: Netflix series top 10 van het najaar 2021

Wanneer verschijnt Squid Game seizoen 2?

Een releasedatum voor een tweede seizoen van Squid Game is er nog niet. Ook Netflix heeft een vervolg nog niet officieel bevestigd. Wel liet Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk in een interview tijdens CNN Film School weten dat hij over de toekomst van zijn serie nadenkt. De productie van de hitserie zorgde voor zo'n enorme stress bij Hwang dat hij zes tanden verloor tijdens het filmen. "Aan mijn linker kant mis ik nog steeds twee kiezen," vertelt hij. "Ik moet implantaten laten zetten, maar had daar nog geen tijd voor."

"Het schrijven, produceren en regisseren van een serie in mijn eentje was zo een grote taak," voegde hij toe, reflecterend op het eerste seizoen. "Als ik denk aan een tweede seizoen op die manier, ben ik bezorgd. Er is nog niets bevestigd momenteel, maar zo veel mensen zijn enthousiast dat ik het echt overweeg."

squid game tweede seizoen

Plot van Squid Game seizoen 2

Ondanks alles ziet de regisseur Squid Game seizoen 2 wel zitten. "Er zijn nog losse eindjes die ik wil verkennen als we een tweede seizoen zouden maken," legt Hwang uit. "De achtergrond van de Frontman en het verhaal van detective Jun-ho. Dat zijn dingen die ik niet uitlegde in het eerste seizoen. Als ik een tweede zou maken, zou ik die elementen belichten." Tot slot wil hij ook meer vertellen over de man met de Ttakji, de rood en blauwe enveloppen. 

squid game seizoen 2

De cast van Squid Game seizoen 2

In veel hitseries die een tweede seizoen krijgen, gaat een groot deel van de cast van het eerste seizoen mee. Bij Squid Game gaat dat moeilijk, gezien bijna alle personages dood zijn. In ieder geval iedereen die aan de games meededen. Behalve de grote winnaar Seong Gi-hun natuurlijk. Het brein achter de Squid Game Il-nam zullen we niet terugzien, hij overleed aan het eind van serie. De Frontman zal waarschijnlijk in een tweede seizoen weer voorbij komen. Of zijn broer, de undercover agent, ook op zal duiken weten we nog niet. In de serie werd hij neergeschoten en viel hij van een klif. Er is een kleine kans dat hij dit overleefd heeft, maar in Squid Game weet je het nooit zeker...

Trailer Squid Game seizoen 2

Sorry jongens, er is nog geen trailer voor Squid Game seizoen 2. Op het moment van schrijven is er nog niet eens een script. Patience, dear...

Lees ook: Squid Game in no time gebinged? Deze series vind je ook leuk