Hints uit Squid Game die jij hebt gemist

Media door Laura

Zat jij elke Squid Game-aflevering weer met samengeknepen billen te kijken wie zou bezwijken? De superoplettende kijker kon een groot deel van de serie al voorspellen, want elke aflevering zit vol met subtiele hints. Deze zogeheten 'easter eggs' heb jij gemist.

squid game hints

Lees ook: Squid Game seizoen 2: cast, releasedatum en het verhaa

Over Squid Game

De Zuid-Koreaanse serie is de best bekeken Netflix-serie ooit! Het volgt het verhaal van Gi-Hun, een alleenstaande vader die worstelt met gokproblemen. Dan krijgt hij de kans om een geldbedrag van miljoenen te winnen. Samen met 455 andere wanhopige volwassenen speelt hij verschillende kinderspelletjes, zoals Annemaria Koekoek en knikkeren, om hierop kans te maken. Als je het niet redt, dan word je zonder genade geëxecuteerd. 

1. Seong Gi-Hun’s cadeau

De geëlimineerde deelnemers werden weggedragen in een bijzondere doodskist: zwart met een roze strik. Misschien kwam dit je al bekend voor. Ze zijn namelijk een grote versie van het cadeaudoosje dat Seong Gi-Hun in de eerste aflevering aan zijn dochtertje geeft. Ook het cadeau (een vuuraansteker in de vorm van een pistool) zegt iets over Squid Game. Het pistool staat symbool voor hoe ze sterven en het vlammetje voor wat er gebeurt met hun dode lichaam. 

2. Het wachtwoord

De spelers wachten keer op keer in spanning af wat het volgende lugubere spel zou worden. Terwijl er meerdere manieren waren hoe ze erachter konden komen. Zo de naam van het eerste spel 'Rood licht, groen licht', ook het wachtwoord dat Gi-hun moest opgeven om naar Squid Game toe te gaan.

Lees ook: Zo zien de Squid Game acteurs eruit in het echte leven

3. Alle spellen om de muur

We snappen niet waarom geen enkele speler aandacht heeft geschonken aan de kunstwerken op de muur van de slaapzaal. Dit was de grootste hint over de inhoud van de spellen. In de eerste afleveringen staat er metershoge stapelbedden tegen de muren, toch kun je duidelijk zien figuren zien. Hoe verder in de serie, hoe minder mensen en hoe minder bedden er overblijven. Zo worden de muurtekeningen steeds duidelijker. Toch is er geen moment in de serie dat een speler iets opmerkt. Je zou verwachten dat een slimme speler als Cho Sang-woo wel een linkje had gelegd...

squid game hints

Lees ook: Squid Game in no time gebinged? Deze series vind je ook leuk

4. Frontman hints

Een van de schokkende plot twists in Squid Game is wanneer The Frontman de vermiste broer van Hwang Jun-ho is. Net voordat hij zijn broer, de undercover agent, neerschiet, verwijdert hij zijn masker. Voor de kijkers uit Azië is deze shock extra groot. De man achter het masker is namelijk een van de populairste acteurs uit Zuid-Korea. In aflevering 6 laat Ji-yeong deze naam vallen tijdens het knikkerspel. Ze adviseert Sae-byeok om naar de Malediven te gaan. “Heb je die film met Lee Byung-hun niet gezien?” vraagt ze. Een verwijzing naar de acteur die daadwerkelijk in de serie te zien is.

5. Manier van sterven was voorspeld

Dat alle spelers behalve één zouden sterven, was sinds de eerste aflevering al duidelijk. Hoe ze zouden sterven en op welk moment, was de vraag. In de manier waarop ze uiteindelijk geëlimineerd worden, heeft toch een zekere symboliek. Zo sprong Deok-su van een brug naar beneden, wat lijkt op zijn dodelijke val van de glazen brug. Ali steelt bij een ander en wordt bestolen tijdens het knikkerspel wat leidt tot zijn dood. Sae-byeok wil iemand in de nek steken en sterft zelf op deze manier. Sang-woo zit met een pak in bad tijdens een zelfmoordpoging en sterft gehuld in een pak door eigen toedoen in de stromende regen. Coincidence? I think not!

6. Hints over identiteit Il-nam

De grootste mindfuck in Squid Game was zonder twijfel de ware identiteit van speler 001 (Il-nam). De oude, kwetsbare man bleek het meesterbrein achter de Squid Games. In de laatste aflevering blijkt dat hij niet stierf in aflevering 6 en toont hij zijn ware aard aan de winnaar Gi-Hun. Ook waren er genoeg hints over deze plot twist te spotten, hier komen ze:

  • Er was geen speler 001 in de geheime spelerslijst die Ji-ho bekeek. 
  • 001 was vanaf het begin enthousiast over het spelen van de spellen. Logisch als je weet dat je niet dood zal gaan.
  • Tijdens 'Rood licht, groen licht' werd hij niet gedetecteerd door de machines.
  • Dat hij tijdens het knikkeren zijn oude buurtje herkende was een hint dat híj het spel had ontworpen.
  • Hij stopte de rellen die 's nachts uitbraken. The Frontman deed de lichten weer aan, waarom zou een speler zoveel macht hebben?
  • Zijn dood was niet in beeld, en ook zijn lijk ontbrak tijdens het shot van alle straatjes.

squid game hints

Meer geweldige series ontdekken? Bekijk onze Netflix top 10 series voor meer kijkinspiratie.