Kijkers spotten sabotage van John de Bever in Expeditie Robinson

Media door Laura

Zondagavond was het zover: de samensmelting van Expeditie Robinson. Althans, er is een beginnetje gemaakt. Er is een samensmeltingsproef gespeeld tussen Kamp Noord en Zuid en tot grote schrik van Rob Geus onderging Tweede Kans eiland een balkproef. Daar viel zijn 'aartsvijand' John de Bever als eerste af, wat zorgde voor een enorme opluchting bij de kijkers. Hoewel John zichzelf een sportieve verliezer noemt, menen een aantal kijkers dat hij Rob probeerde te saboteren.

Lees ook: Kaj lost mysterie op: hier slapen de afvallers na de eilandraad

De balkproef 

Met de komst van Yuki en Sterrin in aflevering 17 wordt het groepje op Afvallerseiland gezellig druk. Fam de Bever heeft zijn toppunt bereikt. Niet iedereen kan naar de samensmelting, wat betekent dat de groep uitgedund moet worden. Dat gebeurt eerst met een balkproef. Wie als eerste valt, moet zijn of haar koffers pakken. Een simpele proef die je niet moet onderschatten. Vraag maar aan Rob Geus. De balk kostte hem zijn plaats in zijn eerste deelname van Expeditie Robinson in 2019. En weer verloor hij het van de balk tijdens de eerste proef dit jaar, het leverde hem een plek op Afvallerseiland op. Voor Rob stond dus veel op het spel in aflevering 17.

Gelukkig viel hij niet als eerst, maar zijn frenemie John de Bever. De eigenzinnige John is ook bij het publiek niet populair, veel kijkers zijn blij met zijn vertrek.

Het zal niet lang duren voordat John en zijn lach weer op de buis verschijnen, naar verluidt krijgt hij een eigen realityserie.

Sabotage 

Een paar oplettende twitteraars menen dat John na zijn val, Rob probeerde mee te nemen. Het is inderdaad te zien dat John Robs balk vastpakt na zijn val, maar het kan ook zijn om zichzelf op te vangen. Niet erg handig, maar of John echt probeerde te saboteren is lastig te zeggen... Rob is er in ieder geval goed vanaf gekomen. Hij eindigde als derde tijdens deze proef.

expeditie robinson john rob balk

Lees ook: Aha! Daarom vangen de Robinson-deelnemers dit seizoen amper vis