Expeditie Robinson-kijkers ergeren zich aan Sterrin: 'Jammer, ze was altijd zo positief'

Media door Jennifer

In aflevering 16 van Expeditie Robinson gaat het vrijwel over één ding: de samensmelting. De oud-deelnemers en Sterrin op Tweede Kans eiland kunnen niet wachten om eindelijk een pizza shoarma te eten. Hun voedselvoorraad is op en hun magen gaan steeds harder knorren. Sommige kandidaten worden steeds hangrier. Zelfs de altijd positieve Sterrin, tot grote ergernis van de kijkers. We nemen je mee door de aflevering.

Lees ook: Aha! Daarom vangen de Robinson-deelnemers dit seizoen amper vis

Samensmelting

Wanneer is eindelijk de samensmelting? Nou, in aflevering 16 van Expeditie Robinson in ieder geval nog niet. Dat terwijl het voorgaande seizoenen wel plaatsvond rond dag 15. Is er dit jaar überhaupt wel een samensmelting? Het is het onderwerp van de week bij alle deelnemers, dus ook die op Tweede Kans eiland. Al worden de kijkers het ook wel een beetje zat. Het wordt wel een langdradig seizoen zo.

Gedichten van JayJay

Helaas voor de oud-deelnemers en Sterrin vindt ook in aflevering 16 weer een immuniteitsproef plaats. Na de loodzware proef die Wietze wint, laat JayJay even zien wat voor een romanticus hij is. Hij draagt een prachtig gedichtje op aan zijn mede-kandidaten: “De enige proef die ons verslaat is het bamboebed. Is er iemand die ons… van dit eiland redt?” Tja, je moet toch wat tijdens het vissen? “Er is maar een proef die ons kan verslaan en dat is de zee,” gaat JayJay verder. “Alleen vandaag vist niet iedereen met ons mee.” Helaas zorgden zijn mooie woorden niet voor meer vangst, maar wel voor een rustmoment op Tweede Kans eiland. En ondanks dat ze geen eten hebben: “Expeditie Robinson krijgt ons nooit stuk,” aldus JayJay.

Klagende Sterrin

Na de proef, is het niet direct duidelijk wie in aflevering 16 eruit vliegt. Veel gekonkel zien we niet. Wel een fijn samenzijn rond het kampvuur. Al blijft altijd de kans dat nieuweling Sterrin eruit wordt gestemd. Hoewel Sterrin door veel kijkers nog wordt geliefd, ontstaan er ook irritaties onder een aantal kijkers door haar geklaag:

Zwakste schakel

Ook op Tweede Kans eiland realiseren de oud-deelnemers zich dat Sterrin de zwakste van de groep is. Zelfs maatje JayJay ziet dit in. Ze raakte inderdaad helemaal gewond tijdens de proef in deze aflevering, al ging ze wel stug door. Veel fans blijven toch hopen op goed nieuws voor Sterrin:

Wie gaat naar Afvallerseiland?

Helaas voor de Sterrin-fans werd in aflevering 16 toch weer de ‘last in, first out’-regel toegepast. Ondanks dat Loiza de sterkste is en Do nooit haar immuniteitsring inzet. Sterrin gaat nu naar Afvallerseiland met oud-kampgenoot Yuki. Iets waar sommige kijkers niet blij mee zijn, want: moeten zij dan wéér tegen elkaar strijden?

Aflevering 17

Nou, misschien niet. Het lijkt erop dat Sterrin en Yuki geen brief meekrijgen naar Familie Bever-eiland (ook wel Afvallerseiland). Misschien vindt de samensmelting wel plaats in aflevering 17 van Expeditie Robinson. Komen we dan ook ein-de-lijk af van Rob of John? We houden je op de hoogte.

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen