First Dates-makers grijpen in bij dronken kandidaat

Media door Laura

Een eerste date is altijd spannend, voor veel mensen is het noodzaak om zichzelf moed in te drinken. Moet kunnen natuurlijk, als je maar niet te diep in het glaasje kijkt en straks niet één date, maar twee dates tegenover je ziet. Bij First Dates drnken de deelnemers ook graag een alcoholische versnapering voordat de date echt begint. Dat loopt weleens uit de hand, vertellen de First Dates-makers.

first dates dronken

Lees ook: Kijkers gaan stuk om 'poepgesprek' tussen Laura en Roy bij First Dates

Op één hand te tellen

Gelukkig drinken de meeste First Dates-kandidaten met mate. "Van de duizenden dates die de afgelopen vier jaar te zien waren, zijn de keren dat iemand te diep in het glaasje keek op één hand te tellen", vertelt uitvoerend producent Jasper Geel tegen Veronica Superguide. "Als we merken dat iemand tijdens de opnames toch wat te veel drinkt, spreken we diegene aan." De kijkers letten niet alleen op vanwege de veiligheid van de deelnemers, maar ook omdat er regels zijn omtrent overmatig alcoholgebruik op televisie. 

Zenuwen

Een vriendelijke dronk is natuurlijk toegestaan, wie spreekwoordelijk op de vingers wordt getikt moet het echt bont maken. De programmamakers houden de deelnemers goed in de gaten. Wie dronken wil daten, geeft zich maar op voor Ex on the Beach. "Dat deelnemers voor een alcoholisch drankje kiezen, omdat dat voor hen de zenuwen bedwingt en het praten wat makkelijker maakt, begrijpen we wel", zegt Jasper. "We schenken niet meer bij en controleren hoe diegene naar huis gaat."

via GIPHY

Lees ook: Martien is gepest Maxime spuugzat: 'Get a life!'