Ultra studentikoos stel bij First Dates heeft superchille klik

Media door Roos

Renée en Juriaan zijn gek op Italiaanse wijn. Bij voorkeur rood primitivo. Maar dat is niet het enige waar de twee op gematcht zijn. Ze zijn namelijk allebei opgegeven door hun 'huisgenootje' en komen al snel tot een gezamelijke interesse: het verenigingsleven. En dat hebben we geweten ook.

first datesEquivalent van het corps

"Ik ben een heel vrolijk persoon. Heel optimistisch. Ik sta echt heel erg positief in het leven", valt Renée maar direct met de deur in huis. Na het supergrappig te vinden dat zij en date Juriaan allebei opgegeven zijn door hun 'huisgenootje' volgt al snel de vraag of ze ook lid zijn bij een studentenvereniging. Jazeker, bekent Juriaan: "Bij Virgiel". Wanneer Renée moeilijk kijkt, helpt hij haar graag op weg: "Dat is het equivalent van het corps." Ah, juist ja.

Juriaan lijkt het niet uit te maken of Renée ook lid is, dus begint ze er zelf maar over: "Ik zit ook bij een vereniging, maar dat is niet te vergelijken met Delft." "Oh ja, tuurlijk", praat Juriaan mee, terwijl hij zichtbaar in de krochten van zijn brein graaft welk equivalent van het corps zich in Breda bevindt. 

Studentikoos gebrabbel

Juriaan blijkt haar vereniging ook niet te kennen. Maar dat geeft niets, want blijkbaar steekt het verenigingsleven overal hetzelfde in elkaar. "In het studentenleven heb je altijd van die kleine evenementen waarbij je een date nodig hebt", aldus Juriaan. Nou, wat toevallig zeg: Renée zit altijd in de commissie van het datediner. Raakvlakken ten top, hierzo. De twee raken niet uitgepraat over hun studentikoze bezigheden en we zijn dankbaar wanneer er weer even wordt geschakeld naar een andere date. En veel kijkers duidelijk ook, aan Twitter te zien.

 Lees ook: Cute! Liefde op het eerste gezicht tussen Andries en Cathy bij First Dates