Awkward! De meest spraakmakende fragmenten uit de geschiedenis van First Dates

Media door Roos

YES! Vanaf vanavond kunnen we weer dagelijks genieten van een gloednieuw Nederlands (!) seizoen van First Dates. Wij staan in ieder geval te popelen en om alvast in de stemming te komen hebben we hier de meest spraakmakende fragmenten uit eerdere seizoenen voor je op een rijtje gezet. Dat wordt smullen.

1. Foute grappenkoning Markus

Vanaf het moment dat Kelly aan komt lopen trekt Markus zijn moppentrommel open. Als ze beslist wat ze wil drinken, vindt hij dat ze bijvoorbeeld het beste een bommetje kan nemen, omdat ze zelf een bommetje is. En als haar oog op oesters valt, wat het enige is van de kaart dat ze niet lust, zegt Markus: "Is wel goed voor de erotiek, hè?" antwoordt hij meteen. Na de date wordt de twee voor de camera gevraagd wat ze van elkaar vinden. Zijn antwoord? Hij 'zou haar wel een keer doen hoor'. Oké dan Markus. 

2. ‘Arrogante’ Pascalle

Blonde poppetje Pascalle, lipjes getuit en borstjes vooruit, dacht haar date Clint wel even op zijn plek te kunnen zetten. Dat had ze flink mis, want Clint was duidelijk niet van haar diva-gedrag gediend. 

Zo vond ze het niet meer dan normaal dat als zij wakker wordt en haar vent uit kan slapen, dat hij dan wel koffie voor haar maakt. Clint dacht daar anders over: ”Mankeert er wat aan je klauwen?" Ook liet ze weten dat ze medelijden had met haar ex omdat hij haar nu moest missen en nadat ze maar doorging over wat Clint allemaal voor haar moest doen, was hij er klaar mee. "Ik weet niet wat jij in je slaap gesnoven hebt, maarre..." zei hij hoofdschuddend. In plaats van een tweede date kon Pascal rekenen op een stortvloed van kritiek na de uitzending.

3. Turbo Terry en zijn 250 bedpartners

Dj Terry Turbo mag dan naar eigen zeggen ‘binnen twee keer op en neer klaarkomen’ en heeft dat op ruim 250 bedpartners mogen uitoefenen, de liefde van z’n leven vinden gaat een tikkie moeizamer. Zijn oneliners zijn dan ook niet om over naar huis te schrijven, want als date Kimberley met torenhoge hakken, een kort glitterjurkje en pornoblond haar komt aanlopen, steekt hij meteen van wal met: "Jij bent vast een kei in daten, hoeveel heb je er al gehad?” Oei, je kunt je voorstellen dat een tweede date er niet in zat voor Terry.

4. Dominatrix Sherry 

De 65-jarige Sherry is dominatrix van beroep. Hoewel ze gek is op haar baan, valt het nog niet mee om een leuke man aan de haak te slaan. Sterker nog, niet iedereen haar bijzondere baan waarderen. Zo lachte date John lachte haar vierkant uit en liet haar niet uitpraten. Erg respectloos, vond Sherry en veel verontwaardigd kijkers. Toch is het niet allemaal kommer en kwel, want Sherry kreeg een tweede kans met date Dave, die tegenstelling tot John niet oordeelde en wel kon wel leven met Sherry's ongewone beroep. Sterker nog, de twee hebben er inmiddels al vele dates op zitten! 

5. De meest awkward date ever

Goed, dus jij dacht dat de daters uit de Nederlandse versie van First Dates er wat van konden? Dan moet je de afsluiting van deze Australische date eens zien... Pijnlijk! 

Lees ook: FOTO: Zijn Mezdi en Daniëlle van Temptation weer aan het daten?

6. 'Kakker' Reinier werd flink te kakken gezet

Reinier was pas net vrijgezel: "Bruto heb ik tien jaar een relatie gehad, netto acht jaar." Eh... Over zijn eisen voor een date heeft hij een duidelijk beeld: "Ze hoeft geen dikke tieten of een dikke reet te hebben, als alles maar in proportie is." De knappe Lara zegt op lang en breed te vallen, dus de 1.77 meter lange Amsterdamse bralbal valt daarmee niet direct in haar straatje. Maar dat is helemaal niet erg, vindt hij: "Ik compenseer mijn lengte ergens anders." Oh. My. LORD. Je voelt de bui al hangen: Twitter maakte gehakt van hem.

 Lees ook: FOTO: Zijn Mezdi en Daniëlle van Temptation weer aan het daten?