Bestaat het plaatsje Virgin River echt?

Media door Jeanine

De zwijmelserie Virgin River houdt ons al een hele tijd bezig. Nu bekend is geworden dat er ook een derde seizoen in de maak is, blijft de brandende vraag: bestaat het dorpje Virgin River echt? Wij hebben eindelijk het antwoord!

Bestaat het plaatsje Virgin River echt

Lees ook: No way! Hier herken je Mel uit Virgin River van

Virgin River

Vraag jij je tijdens het kijken van Virgin River ook steeds af of het prachtige dorpje echt bestaat? We zouden er zelf ook wel eens heen willen, alleen al om te kijken hoe het er in werkelijkheid uitziet. Helaas zal dat niet gaan. Hoewel de rivier Virgin River wel degelijk in de Verenigde Staten stroomt, is het dorp verzonnen. Het ‘Californische’ plaatsje bestaat dus eigenlijk niet. De serie is eigenlijk gefilmd in en rondom Vancouver, wat in de Canadese provincie Brits-Columbia ligt.

Jack’s Bar

Maar wees niet getreurd. Dat het dorp niet bestaat, betekent niet dat alles verzonnen is. Sommige locaties in Virgin River zijn plekken waar je echt naartoe kunt. Jack’s bar bijvoorbeeld! De scènes zijn opgenomen in The Watershed Grill in Brackendale. Seems familiar?

Meerdere films

De andere scènes die zich binnen afspelen, zijn wel in de studio gefilmd. Sterker nog, de gebouwen worden in meerdere films gebruikt. Zo staat Mels cabin niet alleen in Virgin River, maar komt hij ook terug in The Flash en Once Upon a Time. Zelfs haar kliniek zie je in andere series en films terug, waaronder Caprica en Supernatural.

Bestaat Virgin River echt

Het houten huisje van Mel, maar dan in The Flash.

Beeld: Netflix Media Center

Lees ook: Aha! Dus hier ken je Jack uit Virgin River van