Baby's, trouwplannen en nieuwe plekken: zo gaat het nu met de oud-deelnemers uit B&B Vol Liefde

Media door Jennifer

Het is inmiddels een jaarlijkse zomertraditie geworden voor velen. Vanaf vandaag kunnen fans genieten van het nieuwe, derde seizoen van het populaire tv-programma B&B Vol Liefde. Hoe de zoektocht naar liefde van nieuwe Bed & Breakfast-eigenaren gaat verlopen, dat weten we natuurlijk nog niet. Maar we kunnen wél alvast lezen hoe het gaat met de oud-deelnemers uit B&B Vol Liefde, die laatst in gesprek gingen met presentator Art Rooijakkers in B&B Vol Liefde: Hoe Is Het Nu Met?

Hoe is het nu met Debbie?

Laten we beginnen met Debbie (33), die je kan kennen uit het eerste seizoen van B&B Vol Liefde. Ook zij was op zoek naar de liefde, maar die vond ze niet tijdens het tv-programma. Wel kwam ze na de opnames alsnog haar prins op het witte paard tegen. Uiteindelijk blijkt de perfecte man gewoon in Italië te wonen. Debbie heeft haar huidige vriend Vincenzo namelijk leren kennen, toen ze een logo liet maken voor haar Bed & Breakfast. Hij werkt zelf in de marketing & communicatie. Overigens sloog Cupido niet meteen raak bij hem, want hij vond haar eerst "too high level". Iets wat Debbie wel snapt, zegt ze tegen presentator Art Rooijakkers. "Ik denk dat het eerst lastig is om te ontdekken wie Debbie is," vertelt ze. "Daar heeft hij de tijd voor genomen en dan zie je wie ik echt ben." Debbie is ondertussen trouwens ook moeder geworden van zoontje Giuseppe, al noemen ze hem Peppino. Aww.

Hoe is het nu met Hans (uit Frankrijk) & Petra?

B&B-eigenaar Hans uit Frankrijk ging in het tweede seizoen van B&B Vol Liefde op zoek naar zijn 'jonkvrouw'. Deze vond hij uiteindelijk in Petra, maar helaas horen we in de special B&B Vol Liefde: Hoe Is Het Nu Met? dat ze niet meer samen zijn. Ze hebben het zes maanden geprobeerd, maar toen ging ze toch weer terug naar Nederland. "Het was wennen bij haar aankomst. Na een lange tijd alleen te zijn, is het natuurlijk wennen dat er iemand in je huishouden terechtkomt," vertelt hij aan Art. "En nu is het wennen dat ze weg is." Gedurende de zes maanden samen zijn ze wel nog veel op vakantie geweest. Het ging vervolgens helaas niet goed, zodra ze terugkwamen en Hans weer veel aan het werk moest.

Petra vertelt aan Art, dat ze "wist dat het heel tricky zou worden". "Het voelt alsof ik gefaald heb," geeft ze toe. Daarna vertelt Petra vol emoties dat ze alles wel mist. Gelukkig voor haar hebben ze wel weer contact en in juli gaat ze zelfs een week terug naar Hans. Oeh! "Als ik zou mogen wensen, dan zou ik inderdaad wel wensen dat er nog een kans was. Dat we het op een andere manier samen zouden kunnen proberen," vertelt ze. Nou, laten we hopen dat Hans haar die kans wil geven. "Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken. Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen," zegt hij, maar: "Say never never."

Hoe is het nu met Martijn & Fenna?

Dan hebben we de jonge Martijn (32) uit Portugal, die heeft meegedaan aan seizoen 2 van B&B Vol Liefde. Ondanks dat hij net als iedereen meerdere potentiële lovers kreeg toegeworpen, werd hij al snel verliefd op de inmiddels 26-jarige Fenna. Hoewel hij wel meteen smoorverliefd was, duurde het bij Fenna wel wat langer. Maar gelukkig sprongen de vonken twee maanden na de opnames ook echt over bij Fenna. Ze was daarvoor even alleen naar Bonaire gegaan, waar ze les gaf op een school. "Dus ik ben twee maanden later naar Bonaire gegaan zonder dat Fenna het wist," vertelt Martijn over zijn verrassing, zodra hij wist dat ze echt the one was. Hier bleven ze een tijdje samenwonen, waarna ze bij terugkomst in Nederland vrij snel gingen samenwonen.

Helaas hebben ze ook een klein beetje slecht nieuws. Nou ja, slecht nieuws voor de ouders van Martijn. Fenna woont momenteel namelijk in de Algarve, dus op een andere plek dan Martijn. Art reageert in de special meteen met: "Dat is nogal wat." En inderdaad, dat is zeker een hele verandering. Martijn heeft al wel gepraat met zijn ouders: "Ze snappen heel goed dat dit dus wel mijn laatste zomerseizoen is, dat ik hier werk." Gelukkig overleven de ouders het ook wel zonder hem. "Desnoods met hulp van anderen," vertellen ze aan Art. Maar ze gaan Martijn (én Fenna) wel missen natuurlijk!

Ondertussen droomt van een mooie plek dichtbij het strand en "misschien ooit een kindje". Dat hopen wij ook!

Hoe is het nu met Hans (uit Italië) & Libera?

In seizoen 2 van B&B Vol Liefde leren de fans Hans (55) kennen, die op zoek ging naar de liefde van zijn leven. Helaas liep er op dat moment niemand rond, die echt goed bij hem paste. Het hielp helaas niet mee dat zijn ex Libera nog steeds bij hem woonde. En ook nu woont ze nog steeds in de Bed & Breakfast van Hans. "Het leven staat voor ons beide wat dat betreft een beetje stil," vertelt hij in de special. Hans zijn B&B staat wel nog steeds te koop en hij hoopt na het huidige zomerseizoen deze eindelijk te hebben verkocht. Het geduld begint nu wel op te raken na zeven jaar.

Na de opnames zijn er overigens wel een hoop dames langsgeweest, waarmee hij met drie echt een "leuke, serieuze relatie" had. "Libera en ik hebben geen lol, dat is wel geweest," vertelt hij aan Art. Echt geluk heeft hij voorlopig dus nog niet in de liefde, maar: "Ik geloof zeker nog in de liefde, wel met beide voeten in de grond." Hij wil het niet afdwingen.

Hoe is het nu met Richard?

In seizoen 2 van B&B Vol Liefde is kijkers waarschijnlijk één B&B-eigenaar goed opgevallen. De 51-jarige Richard heeft namelijk nogal een opvallend karakter en verschijning. Hoewel de meeste meedoen aan het tv-programma voor de liefde, deed hij eigenlijk mee voor wat reclame. Ook in de B&B Vol Liefde: Hoe Is Het Nu Met?-special doet hij dat ook nog maar eens, door te zeggen dat zijn Bed & Breakfast inmiddels "zo goed als klaar is". Mensen kunnen in ieder geval al boeken via de website, terwijl ondertussen de glamping wordt opgebouwd.

Helaas heeft hij tijdens het tv-programma dus geen geluk gehad in de liefde. Hij eindigde wel met Simone, maar dit hield niet lang stand. Naar eigen zeggen heeft hij leuke momenten gehad met Simone, maar: "Ik was alleen niet verliefd." Zelfs de famous tongzoen (gepaard met een hoop spuug) zorgde er niet voor, dat hij smoorverliefd werd op Simone. "Ik moet echt iemand hebben die af en toe de duim erop drukt," vertelt hij aan Art. Hij mist de liefde wel.

Gelukkig voor hem is hij nu een leuke vrouw tegengekomen op internet, al heeft hij haar nog niet ontmoet in het echt. "Ze heeft een bepaalde twinkeling in haar ogen," vertelt hij. Ze hebben wel al gevideobeeld, dus ze weten al aardig wat van elkaar. "We hebben van alles en nog wat gedaan. Dat wil je niet eens weten." Eh, oké!

Hoe is het nu met Jacob?

Dan komen we aan bij Jacob, die ook weer heeft meegedaan aan het allereerste seizoen van B&B Vol Liefde. In het begin van de special praat hij eerst erg mysterieus over een dame, die op bezoek is in zijn Bed & Breakfast. Maar dan zegt hij tegen Art: "Ik ben op weg om de liefde te vinden." Ze heet Solange, al noemt hij haar altijd Sol en ze hebben elkaar ontmoet via Tinder. Natuurlijk wil Art even weten, wat Jacob nou zo leuk maakt. Daarop reageert Solange, dat ze viel voor zijn innerlijk. Ze hebben veel gemeen, waaronder dat ze graag een potje sjoelen en dammen spelen voor het slapengaan. "Is dit een synoniem voor iets?" vraagt Art nieuwsgierig. "Of bedoel je ook echt dammen en sjoelen?" Met een lach reageert Jacob: "Ja... ja!" Ze dromen er allebei van om samen oud te worden. Of nou ja... "Dat we samen niet ouder wordend oud kunnen worden," zegt Jacob.

Hoe is het nu met Astrid & Harmjan?

Tot slot komen we aan bij hét liefdeskoppel van B&B Vol Liefde seizoen 1: Astrid (49) en Harmjan (54). Na de opnames is B&B-eigenaar Astrid - die een Bed & Breakfast heeft in Oostenrijk - geëindigd met Harmjan, waarmee het nog steeds helemaal goed gaat. Ze gaan binnenkort zelfs trouwen. Daarom krijgen ze twee champagneglazen cadeau van Art, waarop 'Mr. & Mrs.' staat. Aww! In de special noemt Astrid het tv-programma "een rollercoaster". Ook vinden zij en Harmjan het allebei nog dagelijks bizar, dat alles iedere dag weer klopt.

Natuurlijk praten ze onder andere over de komende bruiloft. Hebben ze al veel ideeën? We weten al wel dat ze in klederdracht willen trouwen, maar weten inmiddels ook dat ze 's avonds in ieder geval afsluiten bij de B&B. Daarna wordt het gesprek al snel emotioneel, wanneer het meer over de liefde voor elkaar gaat. Die verliefdheid, dat is wel iets wat Astrid weer heeft geleerd van haar verloofde. "Ja, dat is heel lang geleden. Dat maakt hij bij mij los," vertelt ze. "Het is ook gewoon dat ik nu niet meer hoef te vechten. Hij vindt mij iets waard, dat is mooi." Na deze woorden vloeien de tranen volledig uit haar ogen. Niet alleen is Harmjan dol op Astrid, maar ook op haar kinderen. "Ik probeer met de kinderen om te gaan, alsof het mijn eigen kinderen zijn," vertelt hij aan Art. Hij realiseert zich wel dat het niet zijn kinderen zijn, maar: "Het gaat zo vanzelfsprekend."

Astrid was overigens trots dat ze wegliep van Harmjan tijdens de opnames, omdat ze op dat moment haar grens had aangegeven. Alleen toen ze het terugzag op tv, dacht ze wel even anders. "Had dat niet even anders gekund? Had het misschien ietsje rustiger gekund? Of op een iets normalere manier," reflecteert ze in de special. Ze vindt de liefde soms net "een bouquetreeks".

Lees ook: Nog meer B&B Vol Liefde: nieuwe seizoen krijgt ook een speciale reünie-aflevering

Hoe is het nu met de rest uit B&B Vol Liefde seizoen 1 en 2?

Naast bovenstaande oud-deelnemers zagen we in de B&B Vol Liefde: Hoe Is Het Nu Met?-special ook nog een aantal andere deelnemers uit vorige seizoenen.

Zo weten de B&B Vol Liefde-fans inmiddels ook dat B&B-eigenaar Roxanne en Mitch uit seizoen 1 niet meer samen zijn, maar wel allebei een nieuwe liefde hebben gevonden. Roxanne is nu met Dirk en ze gaan ook samen ondernemen. Ze willen eventueel een camping beginnen, maar: "Grote dromen."

De 34-jarige B&B-eigenaar Vincent begon zijn deelname aan seizoen 1 in een bouwval, waar hij destijds ook zijn potentiële liefdes uitnodigde. Het seizoen eindigde wel goed en hij vond de liefde in Monique. Maar deze relatie ging vervolgens helaas uit. "Ze is hier na de opnames nog een paar dagen geweest," vertelt hij in de special. Maar toen kwam hij er toch achter, dat de relatie niet helemaal was wat hij zocht.

Gelukkig hoeft Vincent niet lang alleen te zijn. Wederom via Tinder heeft ook hij een nieuwe liefde ontmoet: Jessica. Hij leerde haar via de datingapp kennen, toen hij nog in Nederland woonde. Ze waren toen een Tindermatch. Na de opnames nam Jessica weer contact op met Vincent en de rest is geschiedenis.

Naast de opvallende kandidaat Richard deed ook de 69-jarige Ted mee aan het tweede seizoen van B&B Vol Liefde. In het tv-programma ontmoette ze Ben, die ze wel aardig vond. Alleen eindigde ze de opnames niet met hem. Wel heeft Ted altijd contact gehouden met hem. Vervolgens heeft Ted na de opnames eerst snel haar huis verkocht en verhuisde ze vervolgens naar een huurhuis. In de special vertelt ze "snel met de bouw van haar volgende Bed & Breakfast te willen beginnen". Ze vindt het leuk om gastvrouw te zijn en mensen te ontvangen. Na deze nieuwtjes blikt ze met haar goede vriendin Nathalie natuurlijk ook even terug op de potentiële liefdes tijdens haar deelname aan het programma. "Ze waren allemaal 'zwanger', hè? Vond je niet?" reageert ze als Nathalie vraagt, hoe ze terugkijkt op haar B&B Vol Liefde-avontuur. "Ben is een schatje," vertelt Ted dan. Hij doet ook goed z'n best om af te vallen. Zo is hij al 25 kilo afgevallen. "Hij ziet eruit als een goudhaantje," complimenteert ze hem. Binnenkort komt hij komt weer naar Madeira. Nou, we zijn benieuwd wat dat met zich meebrengt!

Ook B&B-eigenaar Natasja (50) is nog steeds gelukkig in de liefde, namelijk met Huub. Met haar vriend, die ze nog kent van vroeger, runt ze de Bed & Breakfast. Ze kwam een half jaar geleden weer in contact met hem. "Ik ben happy en ik hoop dat iedereen heel veel liefde heeft," vertelt ze.

Ted en Natasja hebben in ieder geval meer geluk dan de 51-jarige B&B-eigenaar Caroline, die nog steeds alleen samenwoont met haar hond Roosje. Ze woont inmiddels wel in een andere Bed & Breakfast, namelijk eentje in Italië. Tijdens de special zit ze nog tijdelijk in een appartement in Oostenrijk, maar de koffers staan wel al ingepakt. Haar oude B&B runde ze natuurlijk in coronatijd, waar ze wel wel veel in had geinvesteerd. Alleen had ze vervolgens geen gasten. Ze heeft het dus moeten verkopen "met pijn in haar hart". Maar in Italië kent ze gelukkig een hoop mensen en het voelde dus als thuiskomen. "Het was altijd mijn droom om naar Italië te gaan," vertelt ze aan Art. Alleen is ze dus wel nog steeds op zoek naar de liefde en om specifiek te zijn een "wereldwijze vent met charisma".

Lees ook: Om déze reden gingen B&B Vol Liefde-Menno en zijn 'ware liefde' Liona uit elkaar