Richard onthult de échte reden van deelname aan B&B Vol Liefde: "gratis reclame"

Media door Elsemieke

Denise in Spanje, Hans in Frankrijk, Ted in Madeira, Martijn in Portugal, Richard in Portugal, Natasja in Frankrijk, Hans in Italië en Astrid in Oostenrijk stelden zich open op voor een kans op de liefde in B&B Vol Liefde seizoen 2. B&B eigenaar Richard uit Portugal had een leuke klik met Simone, maar die liefde hield geen stand. Bij Humberto Tan vertelt hij over de reden van zijn deelname.

Richard onthult échte reden van deelname aan B&B Vol Liefde

"Ik ben een beetje van slag. Ik val niet op korte haren en ze heeft geen billen maar soms moet je over je eigen grenzen heen stappen", zei Richard over de passievolle kus met Simone. Hoewel de passie tussen hem en Simone er vanaf spatte, blijkt de liefde tussen de twee toch niet zo sterk: Richard maakt via de telefoon een einde aan hun relatie. 

Uit de oude doos: zo zag Richard uit B&B Vol Liefde er vroeger uit

Azijnzeikers

Richard vertelt aan Humberto Tan dat het grotendeel van de reacties die hij gekregen heeft positief was, maar dat hij ook veel negatieve reacties binnenkreeg. "Je hebt er altijd van die azijnzeikers bij. Die hebben de hele dag geen flikker te doen. Die schrijven maar van alles op. Ik vind het schandalig wat ze schrijven.” Humberto vraagt Richard hoe het kan dat het uiteindelijk niets is geworden met Simone, ondanks het emotionele afscheid bij de luchthaven. "Simone is serieus een hele leuke vrouw. We hadden ook wel echt een heel erg goede klik”, antwoordt hij. "Maar op een gegeven moment was ze naar huis en ik voelde het gewoon niet meer. Ik dacht: ik kan de beslissing wel lang vooruit gaan schuiven. Maar hoe langer het duurt, hoe meer pijn ik haar ga doen.”

Pieken en dalen

De vrouw van Richard overleed vier jaar geleden plotseling aan een hersenbloeding. "Praat je nog weleens met haar?”, vraagt Humberto. "Ze was een hele lieve vrouw en mooie vrouw. Maar ook dat was een turbulent leven met pieken en dalen. Geen enkel huwelijk gaat over rozen. Mensen zien vaak het negatieve en niet het positieve, maar voor mij was ze gewoon goud waard.” Humberto vraagt zich af of er überhaupt ruimte is voor een nieuwe vrouw. "Ik wil wel degelijk een andere vrouw. Het feit blijft wel: je komt maar één keer in je leven de ware tegen. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat je twee keer in je leven de ware tegenkomt. Het zal een ander soort liefde wezen.”

Gratis reclame 

Wanneer Rico Verhoeven zich in het gesprek mengt en Richard waarom hij de liefde wilde zoeken in een televisieprogramma, komt er een verrassend antwoord. Richard verklapt dat hij niet per se meedeed om een nieuwe vlam te vinden. "Het was gratis reclame”, meent hij. "Laten we eerlijk wezen. Een mooiere gratis reclame dan deze bestaat niet.” Richard vertelt aan het begin van het programma al te hebben geweten dat het niets zou worden met een van de vrouwen. "Na het kiezen van de vrouwen had ik meteen al zoiets van: er zit geen vrouw bij waarvan ik denk ‘och, geweldig’. Ik heb een leuke tijd gehad, maar er zat gewoon niets voor me bij.”