Alles wat je wil weten over Expeditie Robinson-Ferry Weertman

Media door Elsemieke

Nu Expeditie Robinson 2022 officeel van start is gegaan, de deelnemers bekend zijn én aflevering 1 van Expeditie Robinson op Videoland staat, wordt het tijd om meer te weten te komen over de helden die meedoen. Ook Ferry Weertman heeft zich op een afgelegen eiland aan het Expeditie-avontuur gewaagd. We praten je bij over deze zwemmer en zijn bekende vriendin.

Alles wat je wil weten over Expeditie Robinson-Juultje Tieleman

Ferry Weertman in Expeditie Robinson 2022

In de eerste aflevering maken kijkers kennis met de in totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022. Samen met twintig andere kandidaten gaan Iliass Ojja, Susan Radder, London Loy, Thijs Broekmans, Niels Oosthoek, Vincent Vianen en Marion Pauw de strijd aan in Maleisië. Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder presenteren het programma. Daar behoort ook Ferry Weertman toe die zich op een afgelegen eiland aan het Expeditie-avontuur gewaagd heeft. Weet je niet wie dit is? We vertellen je vandaag alles over Expeditie Robinson 2022 kandidaat Ferry Weertman. 

Ferry Weertman als zwemmer

Op de een of andere manier hebben we toch altijd het gevoel dat zij het goed gaan doen op Expeditie Robinson: sporters. Ferry is zwemmer en won in 2016 olympisch goud op de tien kilometer. Afgelopen december maakte hij, op zijn 29e, bekend ‘met pensioen’ te gaan wat betreft het zwemmen. Dat doet hij om zijn studie bedrijfskunde te hervatten. Wij zijn benieuwd hoe hij het ervan afbrengt in Expeditie Robinson 2022.

ferry weertman expeditie robinson vriendin

De vrouw van Ferry Weertman

Ferry Weertman is niet alleen zwemmer, maar ook de partner van Ranomi Kromowidjojo sinds 2015. Ze leerden elkaar in 2013 kennen tijdens het wereldkampioenschap in Barcelona. Twee jaar later kwamen ze elkaar weer tegen tijdens een trainingskamp. Jarenlang behoorde ook Ranomi Kromowidjojo net als haar man Ferry Weertman tot de internationale zwemtop. Het leverde haar flink wat mooie titels op. Ze werd drie keer Olympisch kampioen, zeventien keer wereldkampioen en pakte 24 keer een Europese titel Begin dit jaar kondigde ze aan te stoppen met haar topsportcarrière. We zeggen inderdaad vrouw van Ferry Weertman, want op 10 september 2022 zijn de twee getrouwd! "Bedankt familie en vrienden voor de onvergetelijke dag en een fantastisch feest."

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie