Eerste afvaller Expeditie Robinson pakt team terug met genadeloze actie

Media door Elsemieke

In 'Expeditie Robinson' is de strijd nu écht losgebarsten. In de tweede aflevering moet er een kandidaat naar huis. Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder zijn enorm verrast wanneer ze horen hoe de eerste afvaller haar oud-teamgenoten een flinke hak zet.

Expeditie Robinson 2022 aflevering 2: afvaller pakt team terug

De in totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022 gaan de strijd aan in Maleisië. Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder presenteren het programma. Waar het in aflevering 1 van Expeditie Robinson 2022 's lands bekendste supermarktmanager Harry Piekema was die de tongen losmaakte, is het nu Marion Pauw die de aflevering trekt. Ze voelt zich niet echt op haar plek in team paars. "Ik voel me steeds onzichtbaarder worden." Zo heeft ze het idee om het te doen laten lijken of Rose Bertram het allemaal niet trekt. Zo vertelt ze haar kampgenoten dat ze in de nacht wakker is geworden door een grote rat die langs haar slaapplek liep. "Iedereen trapte erin."

Kampvuur in Expeditie Robinson 2022 aflevering 2

Omdat team oranje het spel wint, hoeven zij niet op de immuniteitsproef te verschijnen. Uiteindelijk moet team paars, met Marion Pauw, naar de eilandraad. Marion probeert nog wat teamgenoten over te halen om op Rose te stemmen, maar op de eilandraad blijkt dat dat tevergeefs is. Iedereen stemt op Marion. "Jij bent wel echt heel goed, Niels. Ik geloofde jou namelijk echt. Je kan echt heel goed acteren." Wanneer ze afscheid neemt van haar kampgenoten meent Marion dat het geen verrassing is dat ze naar huis moet. "Ook een beetje botte pech dat je in een kamp komt waar je niet op natuurlijke wijze veel aansluiting vindt. Dan ben je gewoon kansloos."

Denken in moordcomplotten

In Expeditie Robinson 2022 is er een nieuw onderdeel, namelijk de vrijbrief. Het team dat in kamp West zit mag maximaal twee mensen uit het kamp die op de eilandraad verschijnen kiezen om hun team te versterken. "Ik heb hier twee gezichten. Als je daarbij hoort keer je morgenochtend weer terug in de expeditie", aldus Nicolette. Helaas bleek Marion niet gekozen door team oranje, wat ze "enorm jammer" vindt. Maar, wanneer Nicolette en Rick haar vertellen dat ze naar huis moet, heeft Marion nog iets op te biechten. "Een ding: ik heb wel hun ananas, bananen en cassave in m'n rugzak meegenomen..." Rick moet lachen. "Je voelde de bui al hangen?" vraagt hij Marion. "Ik denk echt: ja sorry hoor. Ik ben thrillerschrijver. Ik denk in moordcomplotten. Als je mij gaat naaien, dan pak ik je terug", antwoordt Marion. "Ik dacht ook: stel je voor, ik moet naar afvallerseiland of zo, dan moet ik toch iets te eten hebben?" Helaas is er geen afvallerseiland dit jaar en is zij de eerste afvaller van de Expeditie Robinson 2022.

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie