Dit zijn de kandidaten van Expeditie Robinson 2022

Media door Elsemieke

Als je fan bent van Expeditie Robinson, dan kan je het komende seizoen genieten van een nieuw presentatieduo. De startdatum van Expeditie Robinson 2022 was al bekend gemaakt, maar nu onthult de zender ook de eerste paar kandidaten van Expeditie Robinson 2022!

Op déze dag begint het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson

Expeditie Robinson 2022: de kandidaten

Op Instagram had RTL afgelopen week al een hint gegeven voor de Expeditie Robinson 2022-kandidaten. Zo dachten volgers Jebroer en Chatilla van Grinsven in de foto te herkennen die op Instagram stond. Ook kwamen de namen van Chatilla van Grinsven, Dorian Bindels, Klaasje Meijer en Kees Tol voorbij. Wat daar in ieder geval uit opgemaakt kan worden is dat er 21 kandidaten meedoen aan het volgende seizoen van Expeditie Robinson 2022. RTL maakte vanochtend de eerste paar kandidaten bekend van Expeditie Robinson 2022.

kandidaten expeditie robinson 2022

Juultje Tieleman in Expeditie Robinson 2022

Juultje Tieleman heeft zich op een afgelegen eiland aan het Expeditie-avontuur gewaagd. Wie is dit, denk je dan. Juultje is voornamelijk bekend als influencer en YouTuber. Ze werd bekend op de socials toen ze een relatie had met YouTuber Gio Latooy, maar inmiddels timmert ze zelf hard aan de weg binnen haar online carrière.

expeditie robinson 2022

Dzifa Kusenuh in Expeditie Robinson 2022 

Dzifa is presentatrice, actrice en zangeres en kan je bijvoorbeeld kennen van Drugslab, een YouTube-serie van BNN. 

Rose Bertram in Expeditie Robinson 2022

De Belgische Rose Bertram is bekend als model en influencer en is de ex-vriendin van voetballer Gregory van der Wiel. Zij doet dus mee als kandidaat aan Expeditie Robinson 2022. Ze was samen met oud-voetballer Gregory van der Wiel, maar hij en Rose Bertram zijn na acht jaar uit elkaar. Dat zei het 27-jarige model in de nieuwe aflevering van de YouTube-serie Open Kaart met Robbert Rodenburg. "Ik ben momenteel single and ready to mingle. Je beslist niet in één keer dat je uit elkaar gaat. Dat is over een lange periode gegaan. Het is inmiddels drie maanden klaar." Het tweetal heeft hun relatie niet met ruzie beëindigd. "Hij is de vader van mijn twee kinderen en ik zou het heel vervelend vinden als wij op een slechte manier uit elkaar zouden gaan." Wij zijn heel benieuwd hoe het deze knappe dame vergaat tijdens ons favoriete survival programma.

Harriy Piekema in Expeditie Robinson 2022

De volgende dappere kandidaat die RTL onthult, is Harry Piekema. Ken je hem nog? Harry Piekema kreeg vooral bekendheid door zijn hoofdrol in de Albert Heijn-reclames. Of hij sportief is weten we niet, maar wellicht gaat hij ons allemaal verrassen tijdens zijn deelname aan het survival programma Harry is inmiddels acteur, spreker, regisseur en communicatietrainer.

Kirsten Westrik in Expeditie Robinson 2022

Radio-dj Kai Merckx maakte donderdagochtend in zijn ochtendshow bekend dat Qmusic-nieuwslezeres en presentatrice Kirsten Westrik ook meedoet aan het programma als kandidaat. De zus van nieuwslezeres Merel Westrik is sinds kort samen met  Kai Merckx te horen in de ochtendshow. Ze is ook bekend van het RTL 5-programma 112 Vandaag.

April Darby in Expeditie Robinson 2022

"Ik mag eindelijk bekend maken dat ik meedoe aan het nieuwe seizoen! Een droom die uitkomt en een extra groot vinkje op mijn bucketlist!" April Darby is klaar voor haar volgende avontuur, zo schrijft ze op Instagram. April is een Nederlands-Amerikaanse zangeres en musical-actrice. Ze speelde in musicals Sister Act en The Bodyguard. Ook was ze Nala in de Nederlandse The Lion King.

kandidaten expeditie robinson 2022

Laura Vlasblom in Expeditie Robinson 2022

Laura Vlasblom (53) kennen we als zangeres. Ze vormde samen met haar zus Karin, Mandy Huydts en Marjon Keller in 1986 de meidengroep Frizzle Sizzle, waarmee ze naar het Eurovisie Songfestival ging met het nummer Alles heeft een ritme.

Dennis Wilt in Expeditie Robinson 2022

Dennis Wilt is weerman bij RTL, dus wij zijn heel benieuwd of hij de tropische temperaturen op een afgelegen eiland ook kan handelen.

kandidaten expeditie robinson 2022

Vincent Vianen in Expeditie Robinson 2022

Vincent Vianen (38) is danser, choreograaf en maakt dancevideo’s. Hij deed in 2017 mee aan Wie is de Mol? In het Amerikaanse Oregon was Vianen destijds de eerste afvaller. Vincent danste voor Usher en Cee Lo Green. Inmiddels is hij hiphop-choreograaf bij so You Think You Can Dance

expeditie robinson 2022 kandidaten

Devrim Aslan in Expeditie Robinson 2022

Devrim Aslan zit als ‘champion’ in de RTL-hit Beat the champions, de quiz van presentatrice Chantal Janzen.

kandidaten expeditie robinson 2022

Susan Radder in Expeditie Robinson 2022

De 23-jarige Susan Radder is onder meer bekend van de populaire televisieserie Oogappels. Susan begon al op haar zesde met acteren. Ze speelde in Carry Slee-verfilming Pijnstillers, A’dam en E.V.A. en haar meest recente project was De Slag om de Schelde.

Marion Pauw in Expeditie Robinson 2022

Marion Pauw is auteur en scenarist. Ze schreef onder andere de bestsellers Daglicht, Zondaarskind en Hemelen. In 2012 viel ze als eerste af bij Wie is de Mol?. Zou ze het nu beter doen?

Ferry Weertman in Expeditie Robinson 2022

Ferry Weertman is zwemmer en de partner van Ranomi Kromowidjojo.Hij won in 2016 olympisch goud op de tien kilometer. Op 7 december 2021 maakte hij bekend zijn professionele zwemcarriére na elf jaar te beëindigen en zijn studie bedrijfskunde te hervatten. Wij zijn benieuwd hoe hij het ervan afbrengt in Expeditie Robinson 2022.

Iliass Ojja in Expeditie Robinson 2022

Illiass Ojja speelde in Mocro Maffia en Shouf Shouf Habibi en deed recent mee aan de Videoland-versie van De Verraders. Hij speelde ook Driss Bentarek in de speelfilm Shouf Shouf Habibi!. In 2006 werd er een serie gemaakt die gebaseerd is op de film, Shouf Shouf!. Hierin speelde hij opnieuw de rol van Driss.

Niek Roozen in Expeditie Robinson 2022

Niek Roozen is niet alleen een bekende influencer. In 2014 speelde Roozen in de jeugdserie Brugklas van de AVROTROS het personage Daarnaast vertolkte hij een van de hoofdrollen in de film De bende van Urk, die in juni 2014 in première ging. De afgelopen tijd zagen we hem in De slet van 6vwoVerliefd op Cuba en de Misfit-films. Verder is Niek heel actief op Instagram en TikTok. 

expeditie robinson 2022

Niels Oosthoek in Expeditie Robinson 2022

Niels Oosthoek speelde in Radeloos, maar is inmiddels vooral bekend van YouTube: hij is onderdeel van het account Gierige Gasten, wat net is omgetoverd tot Nieuwe Gasten.

Expeditie Robinson 2022

Thijs Boermans in Expeditie Robinson 2022

De laatste survivaller van komend seizoen is Thijs Boermans. Deze knappe man is acteur. Hij speelde naast Halina Reijn in De Leerling en is binnenkort te zien in Spangas.

Wanneer begint Expeditie Robinson 2022?

Noteer maandagavond 29 augustus om 20.30 uur maar in je agenda, want dan gaat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start op RTL 5. Het programma is dus binnenkort te zien op de maandagavond in plaats van op de donderdag- én zondagavond. De zender schuift met de uitzenddag omdat het nieuwe huizenprogramma De Moeite Waard met Tijl Beckand, dat eigenlijk op maandagavond moest worden uitgezonden, "vanwege de veranderende huizenmarkt" nog niet af is. 

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie