Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie

Media door Elsemieke

Als je fan bent van Expeditie Robinson, dan kan je het komende seizoen weer je hart ophalen. En als je gewend was aan de grappen en grollen van Kaj Gorgels, hebben we helaas minder goed nieuws. We vertellen je alles over de laatste ontwikkelingen in onze Expeditie 2022 guide

Expeditie Robinson 22: alles over de releasedatum, cast en recente ontwikkelingen

Eerder maakte RTL/Videoland bekend dat fans een nieuwe reeks Expeditie Robinson op Videoland kunnen verwachten. Speciaal voor jou houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen, zoals de startdatum, de locatie en de cast. Komt 'ie!

Wie presenteert Expeditie Robinson 2022?

Slecht nieuws voor als je fan bent van Kaj Gorgels. Niemand minder dan Rick Brandsteder neemt het stokje over van Kaj Gorgels en gaat het populaire survivalprogramma presenteren. Rick zal dus naast Nicolette Kluijver (37) te zien zijn. Rick deed in 2014 zelf mee aan het programma, dus hij is zeker iemand die het klusje voor zijn rekening kan nemen. Kaj Gorgels heeft het helaas te druk met andere programma's presenteren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Wanneer begint Expeditie Robinson 2022?

De kijkers van Expeditie Robinson vragen zich al maanden af, wanneer het huidige seizoen nou eindelijk begint.  Noteer maandagavond 29 augustus om 20.30 uur maar in je agenda, want dan gaat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start op RTL 5. Het programma is dus binnenkort te zien op de maandagavond in plaats van op de donderdag- én zondagavond. In 2019 werd de survivalshow uitgezonden op de zondag en daarvoor stond Expeditie Robinson standaard op de donderdag in de tv-gidsen. De zender schuift met de uitzenddag omdat het nieuwe huizenprogramma De Moeite Waard met Tijl Beckand, dat eigenlijk op maandagavond moest worden uitgezonden, "vanwege de veranderende huizenmarkt" nog niet af is.

Wat zijn de kandidaten van Expeditie Robinson 2022?

Welke BN’ers een poging wagen om in Expeditie Robinson 2022 hun fysieke en mentale gestel te testen is inmiddels bekend gemaakt. De deelnemers van Expeditie Robinson 2022 zijn door RTL inmiddels bekend. Hier lees je uitgebreid alles over de kandidaten van Expeditie Robinson 2022, maar we hebben ze ook voor je op een rijtje gezet:

 • Rose Bertram
 • Harry Piekema
 • Kirsten Westrik 
 • Devrim Aslan
 • Laura Vlasblom
 • Kirsten Westrik
 • Susan Radder
 • Marion Pauw
 • Ferry Weertman
 • Iliass Ojja
 • Niek Roozen

Waar is Expeditie Robinson 2022 opgenomen?

Hoewel Expeditie Robinson doorgaans op een tropische, afgelegen bestemming wordt opgenomen, was dit in 2021 helaas even anders vanwege de coronabesmettingen. Daardoor vonden we opnames toen plaats in Kroatië. En wel naar een onbewoond eiland dat onderdeel is van de Zadar-archipel, oftewel eilandengroep met enkele honderden kleine onbewoonde eilanden. Voor de Allstars-editie begin 2022 was de Expeditie Robinson locatie wel weer ver weg, namelijk op het zonovergoten Zanzibar. We weten helaas nog niet op welke locatie Expeditie Robinson 2022 wordt opgenomen, maar we houden je uiteraard op de hoogte!