Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie

Media door Elsemieke

Als je fan bent van Expeditie Robinson, dan kan je het komende seizoen weer je hart ophalen. En als je gewend was aan de grappen en grollen van Kaj Gorgels, hebben we helaas minder goed nieuws. We vertellen je alles over de laatste ontwikkelingen in onze Expeditie 2022 guide

Expeditie Robinson 22: alles over de releasedatum, cast en recente ontwikkelingen

Eerder maakte RTL/Videoland bekend dat fans een nieuwe reeks Expeditie Robinson op Videoland kunnen verwachten. Speciaal voor jou houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen, zoals de startdatum, de locatie en de cast. Komt 'ie!

Wie presenteert Expeditie Robinson 2022?

Slecht nieuws voor als je fan bent van Kaj Gorgels. Niemand minder dan Rick Brandsteder neemt het stokje over van Kaj Gorgels en gaat het populaire survivalprogramma presenteren. Rick zal dus naast Nicolette Kluijver (37) te zien zijn. Rick deed in 2014 zelf mee aan het programma, dus hij is zeker iemand die het klusje voor zijn rekening kan nemen. Kaj Gorgels heeft het helaas te druk met andere programma's presenteren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Wanneer begint Expeditie Robinson 2022?

De kijkers van Expeditie Robinson vragen zich al maanden af, wanneer het huidige seizoen nou eindelijk begint.  Noteer maandagavond 29 augustus om 20.30 uur maar in je agenda, want dan gaat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson van start op RTL 5. Het programma is dus binnenkort te zien op de maandagavond in plaats van op de donderdag- én zondagavond. In 2019 werd de survivalshow uitgezonden op de zondag en daarvoor stond Expeditie Robinson standaard op de donderdag in de tv-gidsen. De zender schuift met de uitzenddag omdat het nieuwe huizenprogramma De Moeite Waard met Tijl Beckand, dat eigenlijk op maandagavond moest worden uitgezonden, "vanwege de veranderende huizenmarkt" nog niet af is.

Wie zijn de kandidaten van Expeditie Robinson 2022?

Welke BN’ers een poging wagen om in Expeditie Robinson 2022 hun fysieke en mentale gestel te testen is inmiddels bekend gemaakt. De deelnemers van Expeditie Robinson 2022 zijn is door RTL inmiddels bekend gemaakt. Hier lees je uitgebreid alles over de kandidaten van Expeditie Robinson 2022, maar we hebben ze ook voor je op een rijtje gezet:

 • liass Ojja (acteur)
 • Susan Radder (actrice)
 • London Loy (tv-kok)
 • Laura Vlasblom (zangeres)
 • Dennis Wilt (weerman)
 • Liza Sips (actrice)
 • Thijs Boermans (acteur)
 • Niels Oosthoek (presentator)
 • Devrim Aslan (champion in Beat The Champions)
 • Rose Bertram (model)
 • Vincent Vianen (choreograaf/danser)
 • Juultje Tieleman (Influencer)
 • Ferry Weertman (ex-topsporter)
 • Chatilla van Grinsven (ex-topsporter)
 • Mike Weerts (acteur)
 • Kirsten Westrik (presentatrice)
 • Niek Roozen (acteur)
 • April Darby (zangeres)
 • Dzifa Kusenuh (actrice/presentatrice)
 • Harry Piekema (acteur)
 • Marion Pauw (schrijver).  

Hilariteit om valsspelende Harry Piekema in Expeditie Robinson aflevering 1: "Hamsteren!"

Waar is Expeditie Robinson 2022 opgenomen?

Hoewel Expeditie Robinson doorgaans op een tropische, afgelegen bestemming wordt opgenomen, was dit in 2021 helaas even anders vanwege de coronabesmettingen. Daardoor vonden we opnames toen plaats in Kroatië. En wel naar een onbewoond eiland dat onderdeel is van de Zadar-archipel, oftewel eilandengroep met enkele honderden kleine onbewoonde eilanden. Voor de Allstars-editie begin 2022 was de Expeditie Robinson locatie wel weer ver weg, namelijk op het zonovergoten Zanzibar. In 2022 is Expeditie Robinson opgenomen in Maleisië.

Expeditie Robinson aflevering 1: "Hamsteren!"

Samen met twintig andere kandidaten gaan Iliass Ojja, Susan Radder, London Loy, Thijs Broekmans, Niels Oosthoek, Vincent Vianen en Marion Pauw de strijd aan in Maleisië. Een bekend onderdeel van de eerste teamproef is het maken van vuur. 's Lands bekendste supermarktmanager Harry Piekema maakt gelijk de tongen los. In het groene team van Harry heeft hij de taak op zich genomen om een vuur te maken. Dat doen de kandidaten met een vuurstick, maar als Harry's team uiteindelijk heeft gewonnen wordt de euforie al snel onderbroken door Rick. "Het is mijn eerste dag hier, daarom ben ik extra scherp en heb ik mijn ogen niet in mijn broekzak zitten", zegt hij. "Jij ging zo lekker met dat vuur dat je dacht: ik stop meteen die vuurstick in mijn zak", grijnst de presentator. Helaas moet Harry dus de vuurstick weer inleveren.

Expeditie Robinson 2022 aflevering 2: afvaller pakt team terug

Waar het in aflevering 1 van Expeditie Robinson 2022 's lands bekendste supermarktmanager Harry Piekema was die de tongen losmaakte, is het nu Marion Pauw die de aflevering trekt. Ze voelt zich niet echt op haar plek in team paars. Zo heeft ze het idee om het te doen laten lijken of Rose Bertram het allemaal niet trekt. Uiteindelijk moet team paars, met Marion Pauw, naar de eilandraad. Iedereen stemt op Marion. "Jij bent wel echt heel goed, Niels. Ik geloofde jou namelijk echt. Je kan echt heel goed acteren." Wanneer ze afscheid neemt van haar kampgenoten, blijkt Marion wel voorbereid. Wanneer Nicolette en Rick haar vertellen dat ze naar huis moet, vertelt de schrijfster: "Een ding: ik heb wel hun ananas, bananen en cassave in m'n rugzak meegenomen... Als je mij gaat naaien, dan pak ik je terug", aldus Marion. "Ik dacht ook: stel je voor, ik moet naar afvallerseiland of zo, dan moet ik toch iets te eten hebben?" 

Noodlot slaat bij Niek toe in Expeditie Robinson 2022 aflevering 3

Schrijfster Marion Pauw wordt tijdens de eerste Eilandraad weggestemd. Helemaal als een verrassing komt dat voor Marion overigens niet, want ze heeft de nodige maatregelen getroffen en de ananas, cassave én bananen van haar ex-teamgenoten in haar tas meegesmokkeld. "Zij voelde zich genaaid door ons, dus naait ze ons. Dan ga je toch wel even denken: what the fack?" deelt Juultje. Het is Niek die het in de derde aflevering van Expeditie Robinson flink voor zijn kiezen krijgt. Hij heeft een heftige allergische reactie na het eten van een knol.. Ondanks het heftige nieuws, gaat de Eilandraad van die avond gewoon door en moet team groen iemand naar huis sturen. Wel mét Niek, die zich een stuk beter voelt. Het is Susan Visser die wordt weggestemd door de groep en daar is ze nogal door in shock. "Goed gespeeld."

Laura Vlasbom doodziek in Expeditie Robinson 2022 aflevering 5

In Expeditie Robinson 2022 aflevering 5 moeten de team gehusseld worden. Team Groen bestaat uit London, Niek, Dzifa, Mike, Thijs en Rose. Team Paars bestaat uit Juultje, Ferry, April, Niels, Iliass en Devrim. Team Oranje heeft Dennis, Liza, Chatilla, Vincent, Laura en Harry in het bezit. Op de eilandraad krijgt Laura Vlasbom te horen dat ze naar huis moet, maar dat wilde ze zelf ook graag. Ze is namelijk doodziek. "Deels opluchting. Deels ook een soort melancholie. Het is gek. De laatste paar dagen waren gewoon niet meer fijn voor mij."

Ruzie tussen Chatilla van Grinsven en Harry Piekema in Expeditie Robinson 2022 aflevering 7

Als Chatilla Harry Piekema in Expeditie Robinson aflevering 7 helpt tijdens het koken, ontploft Harry van irritatie. "Jezus Chatill. Laat mij dat nou even doen. Wat zit je je ermee te bemoeien? Ik ben echt heel geïrriteerd." Zij vindt dat op haar beurt weer heel vervelend. "Doe effe rustig Harry, alsjeblieft zeg. Je moet niet zo praten. Praat normaal. Ik ben jou alleen maar aan het helpen." Ondertussen heeft Juultje Tieleman al een paar dagen last van haar heup en daarom besluit ze om medische redenen te vertrekken. Ondanks het vrijwillige vertrek van Juultje, moet team Groen naar de eilandraad. Rose Betram krijgt daar de meeste stemmen en dus gaat ook zij naar huis.