Alles wat je wil weten over Marion Pauw van Expeditie Robinson 2022

Media door Elsemieke

De kop van Expeditie Robinson is eraf. In de eerste aflevering maken we kennis met de in totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022. Onder andere Iliass Ojja, Susan Radder, London Loy, Thijs Broekmans, Niels Oosthoek en Vincent Vianen gaan de strijd aan in Maleisië. Daar behoort ook Marion Pauw toe die zich op een afgelegen eiland aan het Expeditie-avontuur waagt. Weet je niet wie dit is? We vertellen je vandaag alles over Expeditie Robinson 2022 kandidaat Marion Pauw.

Alles wat je wil weten over Marion Pauw van Expeditie Robinson 2022

Nu Expeditie Robinson 2022 officeel van start is gegaan, de deelnemers bekend zijn én aflevering 1 van Expeditie Robinson al op Videoland staat, wordt het tijd om meer te weten te komen over de helden die meedoen. Ook Marion Pauw heeft zich op een afgelegen eiland aan het Expeditie-avontuur gewaagd. We praten je bij over deze ambitieuze schrijfster én haar liefdesleven.

Expeditie Robinson-Marion Pauw als schrijfster

De nu 49-jarige Marion Pauw is een van de strijdlustige kandidaten van Expeditie Robinson 2022. De schrijfster heeft een heleboel boektitels op haar naam staan. Haar boek Daglicht is zelfs verfilmd en ook Hotel Hartzeer is erg bekend, dat ze samen met Susan Smit schreef. Overall schreef Marion Pauw veel boeken over haar worsteling met haar eigen identiteit. "Wie ben je überhaupt? Kun je je ontworstelen aan wat je hebt meegekregen van thuis, kun je je losmaken uit de mal waarin je bent gegoten?" zo vertelde ze in 2019 aan Libelle. Hoewel Marion Pauw in 2019 nog aankondigde eigenlijk geen fictie meer te willen schrijven, bleek tóch dat dit datgene is waar ze steengoed in is. Het nieuws rond de Ruinerwold-zaak inspireerde haar tot het schrijven van de in 2021 uitgebrachte thriller Vogeleiland.

Chris Meijer, de man van Marion Pauw

Marion Pauw van Expeditie Robinson 2022 is hartstikke gelukkig in de liefde! Haar man heet Chris Meijer (50). Marion en Chris zijn al ruim zeven jaar hartstikke happy samen. "Marion is de liefde van mijn leven. Zo simpel is het", zei Chris in 2019 aan tijdschrift Libelle. Ze hebben elkaar via gezamenlijke vrienden ontmoet. Uit Marions Instagram-page kan je ook wel opmaken dat ze beiden erg gek zijn op elkaar. "Chris ziet een veel authentiekere versie van mij dan mijn exen. Ik ben gewoon veel eerlijker", zei Marion Pauw eens tegen Libelle over haar relatie met Chris.

De kinderen van Marion Pauw van Expeditie Robinson

Marion Pauw van Expeditie Robinson 2022 is ook moeder van twee kids. Haar ene zoon Jiri van 22 woont in Costa Rica en haar andere dochter Nadja van 23 is duikinstructeur in Australië. Niet zo gek ook, want Marion Pauw is zelf geboren in Australië, op het eiland Tasmanië. Dat ligt 240 kilometer ten zuidoosten van het Australische vasteland. Met ouder worden heeft de schrijfster overigens geen moeite. “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind het fantastisch,” vertelde ze een jaar geleden aan LINDA. “Ik jankte toen ik veertig werd. Inmiddels weet ik dat ik schoonheid destijds te veel koppelde aan de male gaze. Dat je na je veertigste minder mooi zou zijn, omdat de ouderwetse mannelijke norm een groen blaadje is.”

Alles wat je wil weten over Expeditie Robinson-Juultje Tieleman