Hilariteit om valsspelende Harry Piekema in Expeditie Robinson aflevering 1: "Hamsteren!"

Media door Elsemieke

Gisteren was het dan eindelijk zover: een gloednieuw seizoen 'Expeditie Robinson' is van start gegaan en in aflevering 1 probeert iemand al vals te spelen. Harry Piekema (63), bekend van de Albert Heijn-reclames, moet direct op het matje komen bij presentatoren Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder.

Valsspelende Harry Piekema in Expeditie Robinson aflevering 1

In de eerste aflevering maken kijkers kennis met de in totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022. Samen met twintig andere kandidaten gaan Iliass Ojja, Susan Radder, London Loy, Thijs Broekmans, Niels Oosthoek, Vincent Vianen en Marion Pauw de strijd aan in Maleisië. Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder presenteren het programma. Een bekend onderdeel van de eerste teamproef is het maken van vuur. 's Lands bekendste supermarktmanager Harry Piekema maakt gelijk de tongen los omdat hij al tijdens de eerste proef valsspeelt. "Ik dacht slim te zijn.” In het groene team van Harry heeft hij de taak op zich genomen om een vuur te maken. Dat doen de kandidaten uiteraard met een vuurstick, die ze hebben gekregen tijdens de proef. Als Harry's team uiteindelijk heeft gewonnen wordt de euforie al snel onderbroken door Rick. "Het is mijn eerste dag hier, daarom ben ik extra scherp en heb ik mijn ogen niet in mijn broekzak zitten", zegt hij.

Niet twee, maar drie teams in Expeditie Robinson aflevering 1

Rick spreekt Harry op zijn actie aan. "Jij ging zo lekker met dat vuur dat je dacht: ik stop meteen die vuurstick in mijn zak", grijnst de presentator. "Strafpunten hè. Zwarte stem", grappen ook een paar andere kandidaten. Vervolgens loopt Harry naar Nicolette en Rick om de vuurstick weer in te leveren. "Wat dacht jij? Hamsteren?" vraagt Nicolette dan aan Harry. "Die heb ik verdiend", antwoordt hij erop. "Ik dacht: misschien kan ik die wel meenemen. Als je het niet probeert, weet je ook niet wat er kan", zegt hij. "Ik zal het niet meer doen." Uiteindelijk weten televisiekok London, acteur Illias en actrice Lisa de kokers uit het zand te vissen. Zij mogen hun eigen teams samenstellen. Wij zijn enorm benieuwd naar de eerste wegstemronde van volgende week!

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie