Laura Vlasbom onthult waarom ze naar huis moest in Expeditie Robinson aflevering 5

Media door Elsemieke

Het draait in 'Expeditie Robinson' vooral om teamspirit, maar ook om mentale kracht. Die heb je wel nodig tijdens alle plottwitst die er in het programma zijn. In aflevering 5 van Expeditie Robinson worden de kaarten namelijk flink opgeschud wanneer blijkt dat de teams worden gemixd. 

Expeditie Robinson 2022 aflevering 5: teams gehusseld

In totaal 21 bekende kandidaten van Expeditie Robinson 2022 gaan de strijd aan in Maleisië. In aflevering 5 van Expeditie Robinson is het aan de nieuwe teamcaptains Niek, Juultje en Dennis om alle expeditieleden een nieuw plekje te geven, want de teams worden gehusseld. Dit tot grote schrik van alle kandidaten. Niek wint de battle, waardoor hij samen met Juultje en Dennis aan de slag mag om de teams te mixen. Niek heeft het geluk dat hij als eerste mag kiezen omdat hij de battle heeft gewonnen. "Omdat jij een man bent, moet je een vrouw kiezen uit een ander team", is hetgene waar Niek wel rekening mee moeten houden. Niek kiest voor Dzifa. "Ik denk dat ik goed met haar kan viben."

Kandidaat moet vertrekken in Expeditie Robinson aflevering 5

Juultje moet een man kiezen en zoekt daarom Olympisch kampioen Ferry uit. "Die wil je gewoon in je team", is haar redenatie. Dennis gaat voor Chatilla. "Dat lijkt me een powervrouw." Uiteindelijk bestaat Team Groen uit London, Niek, Dzifa, Mike, Thijs en Rose. Team Paars bestaat uit Juultje, Ferry, April, Niels, Iliass en Devrim. Team Oranje heeft Dennis, Liza, Chatilla, Vincent, Laura en Harry in het bezit. Op de eilandraad krijgt Laura Vlasbom helaas te horen dat ze naar huis moet, maar heel erg lijkt ze het niet te vinden. Heel de aflevering bleek namelijk al dat het fysiek niet zo goed met haar ging. "Deels opluchting. Deels ook een soort melancholie. Het is gek", zegt Laura tegen de presentatoren. "De laatste paar dagen waren gewoon niet meer fijn voor mij."

Expeditie Robinson 22: alles over de startdatum, deelnemers en locatie

Waarom valt Laura Vlasbom af in Expeditie Robinson aflevering 5?

Aan RTL onthult Laura Vlasbom waarom ze zichzelf heeft laten wegstemmen. Ze bleek te kampen met heftige maagklachten. “Ik kreeg zo’n last en ik werd volgestopt met allerlei pillen en antibiotica. Het is natuurlijk heel gevaarlijk op zo’n eiland om iets te krijgen, met ontstekingen, vervelende dingen die je niet herkent in je eigen lijf”, aldus de afvaller van Expeditie Robinson aflevering 5. “Ik heb nooit wat. Ik dacht: ‘Huh, ik?’ Ik ben normaal een bikkel, dat was ook de reden dat ik hieraan mee wilde doen.”