Acteur Barry Atsma over de liefde

Media door Redactie Ze.nl
Acteur Barry Atsma speelt vaak de hartenbreker in romantische films. En wij kijken graag naar hem, want met zijn blonde haren en aanstekelijke lach is hij een lust voor het oog. Wij vroegen de acteur hoe romantisch hij zelf is!
 
Barry Atsma zien we graag in romantische films, want een paar knipogen en halve lachjes en wij zijn gesmolten. Maar hoe doet Barry dat eigenlijk in het echte leven? Iemand inpalmen? Wij vroegen hem het hemd van het lijf over romantiek, ware liefde en zijn meest gênante blauwtje. 
 
Barry Atsma samen met tegenspeelster Katja Herbers tijdens de première van Mannenharten 2. Bron
 
Dennis, Barry.. wie is het nou? 
Dé prangende vraag die gesteld moest worden. In hoeverre acteert Barry eigenlijk in zijn nieuwste film Mannenharten 2? Is zijn personage Dennis, de ultieme womanizer die nu tot zijn eigen verbazing als een blok voor de roodharige zangeres Remy valt, niet gewoon een beetje een spiegelbeeld van hemzelf? Misschien wel, misschien niet. Maar wat wel zeker is, is dat de persoonlijke groei die Dennis ondergaat volgens Barry voor velen herkenbaar is. 
 
“In de eerste film was Dennis vooral uit op spannende avontuurtjes, maar stiekem werd hij daar erg eenzaam van. In Mannenharten 2 valt die gekke, succesvolle muziekproducer ineens voor een enorm inhoudelijke rockchick die uniek is en écht wat te vertellen heeft. Hij gaat ineens voor het karakter en niet voor uiterlijkheden. Hoe ouder je wordt, hoe meer het leven gaat over echte vriendschap en echte liefde, wat vaak helemaal niets met uiterlijkheden te maken heeft.”
 
“Ik houd ervan om de liefde te vieren” 
Wijze en romantische woorden van Barry! Maar als het puntje bij paaltje komt, blijft het dan bij woorden of is hij in zijn daden ook zo’n romanticus? “Jazeker, ik kan heel romantisch zijn. Ik houd ervan om de liefde te vieren, sfeer te maken.” 
 
In zijn huis mag het dan ook niet ontbreken aan de nodige sfeermakers. Het is misschien een beetje cliché, maar stiekem zwijmelen we allemaal weg bij het idee van een huis vol kaarsen, een warme openhaard, een lekker muziekje en een goede fles wijn. Admit it! Maar romantiek gaat verder dan het aansteken van een kaarsje. 
 
“Romantiek zit soms ook in de kleine dingen. Zo was het meest romantische moment dat ik ooit beleefd heb met mijn toenmalige vriendin tijdens een duikcursus in Curaçao. Op een gegeven moment zwommen we voorbij een afgrond waar je volledig de diepte inkeek. Daar hebben we elkaars hand vastgehouden en elkaar onderwater in totale stilte diep in de ogen gekeken. Dat was zo’n bijzonder moment…” 
 
Barry Atsma op de set van Michiel De Ruyter, een film die eerder dit jaar uitkwam. Bron
 
Ware liefde
Ah, ware liefde. Het gevoel dat ons hele gekke dingen kan laten doen. Want voor ware liefde doen we alles, nietwaar? Als het bestaat tenminste. Hoe denkt Barry daar eigenlijk over? 
 
“Ik geloof in de liefde, maar ik geloof niet dat één persoon de ware is. Nee, ik ben wel zo realistisch om te zeggen dat het er meerdere kunnen zijn. Niet een stuk of veertig, maar ik geloof wel dat er drie of vier grote liefdes rondlopen.” 
 
Des te meer kans om hem, haar of eh... hen te vinden! Er is hoop! Maar loop nu niet te hard van stapel, want op zoek gaan… dat kun je gerust proberen, maar heeft volgens Barry niet zoveel zin. 
 
“De liefde is iets onverwachts. En niet alleen dat, soms is het ook totaal anders dan dat je verwacht had. Het beeld wat ik van de liefde had toen ik vijftien was, daar klopte achteraf gezien niets van. Toen dacht ik dat mijn ware liefde op hockey zou zitten, blond zou zijn en bij een advocatenkantoor zou werken. En toen viel ik voor een Antilliaanse krullenbos. De liefde is iets grappigs. Het duikt altijd op op plekken waar je het niet verwacht. Dus op zoek gaan kun je proberen, maar ik geloof niet dat je het dan vindt.”
 
“Daar stond ik dan als 17-jarig jochie met zijn vriendin” 
En als je hem of haar dan tegen denkt te komen, dan is oprechte interesse tonen volgens Barry de beste versiertruc die er is. Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat doe je eigenlijk? En vind je het leuk om te doen? Maar als hij heel eerlijk is, is de charmante Barry – in tegenstelling tot wat zijn imago soms zegt - helemaal niet zo’n versierder. Het is misschien moeilijk om te geloven, maar ja hoor... ook hij heeft weleens een blauwtje gelopen! 
 
“Mijn grootste blauwtje heb ik gelopen toen ik 17 was, in de vijfde van het VWO op het Erasmus College in Zoetermeer zat en een move maakte bij een meisje genaamd Daniëlle. Ik meende dat we de hele tijd met elkaar aan het flirten waren. Dus toen we op een feestje waren en ik met haar stond te kletsen, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en dacht ‘ik moet haar NU zoenen, het moet NU'.’ Maar toen ik haar zoende kwam net haar vriend van 1.95m binnenlopen. Hij had twee oorbellen, een scheve tand en was een jaar of 25. Dus daar stond ik dan, als 17-jarig jochie een poging te wagen bij zijn vriendin. Ik voelde me zo’n lulletje rozenwater en werd enorm voor paal gezet. Maar ach, het is wel een klassieker…” 
 
Heb jij nog niets te doen met kerst en wil je Barry Atsma op het grote scherm zien? Ga dan naar Mannenharten 2 in de bioscoop! Zwijmelen gegarandeerd! Al meer dan 100.000 mensen gingen je voor!